До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети стилю Лорен Беколл

16 вересня 1924 року народилася Лорен Беколл, яку Американський інститут кіно визнав однією з найбільших зірок Голлівуду. Vogue.ua згадує неповторний стиль акторки, яка прожила яскраве та красиве життя.
Лорен Бэколл на обложке Vogue
Її називали однією з останніх ікон Золотого віку Голлівуду, а стрічки за її участю "Мати і не мати", "Як вийти заміж за мільйонера" та "Вбивство у Східному експресі" назавжди увійшли до історії кіно. Доповнювали образ голлівудської зірки романи зі знаменитими чоловіками — спочатку вона була одружена з актором Гамфрі Богартом, потім заручена з Френком Сінатрою, а пізніше вийшла заміж за актора Джейсона Робардса, володаря двох статуеток "Оскар". Призером цієї премії стала і сама Беколл — 2009 року вона здобула свою нагороду за внесок у розвиток кіно.
Лорен Бэколл
Запам'яталася акторка і чудовим почуттям стилю, її образи завжди були продумані до дрібниць та відповідали часу та місцю. Лорен Беколл стала однією з найяскравіших представниць моди 1950-х років. Це десятиліття стало останнім, коли жінки ретельно продумували кожен свій вихід у світ, переодягалися протягом дня кілька разів, переймаючись поєднанням аксесуарів з основним вбранням. Їх практично неможливо було зустріти без капелюшка або рукавичок, а волосся завжди було акуратно зібране.
актриса Лорен Бэколл
У фільмі "Як вийти заміж за мільйонера", де компанію Беколл склала Мерилін Монро, можна добре розглянути класичну моду 50-х з її пишними спідницями і похилими плечима, проте сама актриса віддавала перевагу більш строгому стилю. У цей час її часто можна було побачити в шовкових блузах, які вона поєднувала з прямими спідницями з високою талією, що підкреслюють стрункість актриси, або костюмами зі штанами.
<b>gallery-4039-5</b>
Їй неймовірно йшов стриманіший стиль моди 40-х років. Саме в цей час до Лорен прийшла перша популярність і з успішної моделі (її знайшла Діана Вріланд у віці 17 років) вона перетворилася на молоду, але перспективну актрису.
Лорен Бэколл в 40-х годах
Вона стала однією з перших, хто наважився у 1940-х оголити живіт, сфотографувавшись у кроптопі. Також завдяки Лорен Беколл на той час стали популярними комбінезони, які сьогодні є практично в кожному гардеробі.
Лорен Бэколл в комбинезоне
Лорен Бэколл с оголенным животом
Вміння відповідати часу та місцю Лорен Беколл зберегла і після тимчасового відходу з великого кіно, яке проміняла на театральні підмостки після смерті чоловіка Гамфрі Богарта. У 1960-х і 1970-х роках вона часто з'являлася на публіці в блузах з чорно-білим оп-арт принтом, розкльошених штанах і сукнях у стилі сафарі, що з'явилися завдяки геніальному Іву Сен-Лорану, з яким була дружна актриса. Також вона часто контактувала з П'єром Карденом та Жаном-Полем Готьє.
<b>gallery-4040-5</b>
Акторка не вважала себе знаменитістю та легендою, з іронією ставилася до старості і була вірна своїм звичкам. Незважаючи на похилий вік, вона як і в молодості, багато курила і на публіці трималася чудово. Наприклад, на одній із останніх церемоній "Оскар" Беколл позувала в ідеально скроєному чорному костюмі зі смокінгом, до останнього свого дня залишаючись справжньою леді.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.