До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірковий камбек: велике повернення балеток

Взуття, що спершу відсилає до гардероба працьовитих балерин, чий елегантний силует раз по раз майорів упродовж усіх 2000-х, знову голосно заявило про себе. У нульових Кейт Мосс стала майже амбасадоркою балеток, так само як і Алекса Чанг.

Кейт Мосс
Кейт Мосс

На початку нульових у Нью-Йорку балетки були чимось більшим, ніж просто уособленням тренду. У грудневому випуску Vogue US за 2004 рік Сара Мовер розповіла про перехід на тонкі підошви у своїй статті "The Case for Flats". Вона зазначила, що Альбер Ельбаз із Lanvin відряджав моделей на подіум у вечірніх сукнях і балетках, і додала: "Ефект був більш ніж сучасним — і зробив вирішальний висновок про привабливість: не надто намагатися бути сексуальною і гарно вбраною". Кілька років потому балетки перетворилися на повноцінний модний рух — неабиякою мірою завдяки серіалу "Пліткарка".

Реклама
Ріанна
Алекса Чанг

У 2022 році балетки, схоже, переживають чергове відродження завдяки ностальгії як за інді-стилем, так і за особливим стилем серіалу "Пліткарка", який дістав продовження на HBO Max минулого року. У колекції Molly Goddard весна-літо 2022 з’явилися балетки в м’яких відтінках рожевого й помаранчевого, Simone Rocha показали їх у металевих пурпурово-червоних тонах, а Salvatore Ferragamo, звісно ж, випустили класичну модель з фірмовим пласким бантом. Це взуття можна носити з чим завгодно — від бальної сукні а ля Lanvin нульових до джинсів скіні в дусі Кейт Мосс.

Simone Rocha
Molly Goddard

Vogue.ua зібрав сім пар балеток, які варто додати до свого гардероба вже зараз.

Текст: Liana Satenstein

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.