До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Жити в русі: Анастасія Шевченко про балет, улюблені речі і шопінг

Анастасія Шевченко, прима-балерина Національної опери України, буквально живе в театрі, а пачка, пуанти та спортивний топ давно стали невід'ємною частиною її повсякденного життя. Спеціально для нашого спецпроєкту з fashion-ритейлером Lamoda під назвою "Жити в русі", вона продемонструвала, як інтегрувати спортивні речі – від велосипедок до кросівок – у міський гардероб, заодно розповіла Віолетті Федоровій про життя в балеті і не тільки.

На Анастасії: топ Karl Lagerfeld, шорти Free People, lamoda.ua

У нас не було сумнівів, де знімати Анастасію Шевченко – її життя крутиться довкола Національної опери. Виступи, тренування по 5-6 разів на тиждень і робочі зустрічі. Наше інтерв'ю проходить перед зйомкою. Поки команда готує світло, прасує речі і робить макіяж Анастасії, вона починає розповідати про свої балетні будні – говорить повільно, чітко, не збивається, заодно виконує всі прохання візажиста і перукаря.

Реклама

Таку витримку пояснити легко: балет виховує характер і загартовує. У танцювальний зал майбутня артистка потрапила в п'ять років і вже його не покидала. У 9 її запросили вступити до хореографічного училища, куди на конкурс через рік її привели батьки. "Батьки не змушували мене, – згадує Анастасія. – Їм головне було моє бажання, а я вже в тому віці розуміла, що не можу без балету. У 18 років я закінчила училище і жодного разу не пошкодувала про свій вибір".

Топ Karl Lagerfeld, шорти Free People, lamoda.ua

Після училища Анастасію Шевченко відразу взяли в балетну трупу Національної опери України. Це було 2011 року. За цей час в її послужному списку з’явилися партії Нікії в "Баядерці", Марі в "Дамі з камеліями", Русалки в "Лісовій пісні", Принцеси Аврори в "Сплячій красуні", Джульєтти в Radio & Juliet. До класики і сучасної хореографії вона ставиться однаково тепло. Вважає, що різнопланові образи тільки допомагають артисту розвиватися і відкриватися. Серед постановок, які їй подобаються і в яких хотіла б взяти участь: спектакль "Парк", придуманий 1994 року в Паризькій опері, що вже став класикою, знаменитий "Болеро" в постановці Моріса Бежара, а також хореографія Дж. Франко для "Євгенія Онєгіна".

Світшоти з бавовни Pinko, спідниця Pinko, водолазка Iceberg, ботильйони з екошкіри MM6 Maison Margiela, lamoda.ua

Ще балерина любить гастролювати. Вважає, що з одного боку це дає змогу артисту вийти із зони комфорту, попрацювати з новою трупою і ознайомитися з досвідом інших, а з іншого – дає можливість подорожувати, адже щільний графік роботи не завжди цьому сприяє. Одна з її великих пристрастей – це Франція: Париж і Лазурне узбережжя. "Я дуже люблю французьку культуру, мені подобається ця мова і загальна атмосфера, – ділиться Анастасія. – Ну і балет там приголомшливий". Однак мріє вона потрапити і в менш романтичні місця – Ісландію і Гренландію, а також не відкидає думок про поїздку в Азію та додає: "Мені б часу в добі трохи більше, тоді б все встигла".

Бавовняний топ Emporio Armani, бавовняний топ Topshop, шовкова спідниця Karl Lagerfeld, lamoda.ua

При цьому Анастасія Шевченко вміє жити моментом, розуміє, що щастя потрібно плекати в собі тут і зараз, особливо коли організм виснажений тренуваннями і підготовкою до відповідальної прем'єри. "Моє улюблене відновлення в теплу пору року – це прогулянки містом. У Києві у мене є чимало саме моїх місць, а улюблений маршрут починається в "Асамблеї" на Івана Франка, потім випливають Ярославів Вал і Рейтарська, звідки по Стрілецькій через Софійську площу я йду в бік Музею історії. А якщо хочеться гуляти ще, то по Андріївському узвозу завжди спускаюся на Поділ, де люблю зайти в Win Bar. Ще обожнюю Труханів острів і Ботанічний сад імені Гришка ... Я люблю Київ і можу цей список доповнювати вічно".

Піджак Ice Play, бавовняна футболка McQ Alexander McQueen, шорти Free People, клатч з екошкіри Armani Exchange, окуляри Mango, lamoda.ua

Від розмов про мандрівки та Київ ми рухаємось до теми одягу. Анастасія багато тренується і знає все про те, як це робити якнайкраще: "Тренуватися я люблю в класичній формі, яка є обов'язковою з твоїх перших кроків у балетній школі: цілісний купальник, трико, лосини або балетні колготки, які ти доповнюєш репетиційною пачкою або спідницею. Для розігріву також знадобляться курточки, спортивні штани і футболки. А ось мій образ зі зйомки я б із задоволенням використовувала для занять йогою".

Свій образ Шевченко називає стриманим і спокійним. Головна річ у її гардеробі – це улюблені джинси і брючний костюм. Мабуть тому під час зйомки в білосніжній двійці вона почувається абсолютно спокійно і впевнено, наче ходить у такому щодня.

Костюм з віскози і бавовни Kano, lamoda.ua

Не менш ефектний вигляд вона має і в маленькій чорній сукні, асиметричний поділ якої делікатно підкреслює її струнку фігуру. "Я ціную зручність і розумію, чому стиль атлеже став таким популярним, адже в кросівках набагато зручніше, ніж на підборах, але при цьому я ціную жіночність і лаконічність в одязі".

Сукня з віскози Liu Jo, lamoda.ua

До речі, саме в питаннях шопінгу точність Анастасії Шевченко дає невеликий збій: "Ніколи не роблю список покупок. Коли є настрій, можу пройтися по магазинах і просто купити вподобану річ. Але, частіше, коли є бажання – немає часу, тому рятуюся онлайн-знахідками. У тому числі люблю Lamoda, особливо сегмент Premium, де в одному місці можна замовити і клатч Emporio Armani, і ботильйони MM6 Maison Margiela, і повну спортивну лінію Under Armour. Ще мені подобається маркет Kyivness, де можна не лише знайти незвичайні вінтажні речі, але і відкрити для себе цікаві місця в Києві".

Шкіряна куртка Pinko, сукня-сорочка McQ Alexander McQueen, шкіряна сумка Pinko, топ Reebok Classic, шорти Topshop, кросівки зі шкіри Karl Lagerfeld, lamoda.ua

Наостанок говоримо з Анастасією про натхнення. Наприклад, на запитання про епоху, в яку хотілося б потрапити, вона згадує про романи Фіцджеральда і бурхливі 1920-і в США, іконами стилю для неї є Коко Шанель, Одрі Гепберн і Діана Вріланд – жінки яскраві, але з характером. А добірка улюблених режисерів вразить будь-якого кіномана: Озон, Соррентіно, Фелліні і Годар. Просто ідеальна дівчина, тому так і хочеться знайти в ній якусь слабинку. "Я дуже люблю круасани з мигдалем", – відповідає мені тонка як гілка Анастасія. Я полегшено зітхаю і після інтерв'ю безсоромно купую такий і собі.

Фото на сходах: бавовняна футболка Just Cavalli, жилетка EA7, штани Pinko, босоніжки з екошкіри Dino Albat, lamoda.ua

Як відбувались зйомки проєкту, можна подивитися у відео:

Над проєктом працювали:

Текст: Віолетта Федорова

Фото: Denis Manokha

Гафер: Kolia Kazak

Стиль: Marina Sandugey-Shyshkina

Асистент стиліста: Liza Rakovskaya

Макіяж: Olga Ostapchuk

Зачіски: Oksana Cherepania

Відео: Maria Pravosud

Локація: Національна Опера України ім. Т.Г. Шевченка

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.