До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скандинавський стиль змінився: 5 нових модних прийомів

Тиждень моди в Копенгагені завжди є маркером того, що невдовзі буде актуальним у всьому світі. Так, згадаймо, наприклад, як у 2018 році скандинавські дівчата почали носити шльопанці, а потім ми всі пішли та купили ці самі шльопанці. Отже, популярні знову стрінги – це лише початок. Для сезону весна-літо 2023 данські streetstyle-зірки повністю заново винайшли те, чим є скандинавський стиль. Забудьте про сорочки оверсайз, нейтральні тони і брючні костюми: цього сезону йшлося про експерименти, самовираження та індивідуальність. І хоча на вулицях і подіумах можна було помітити модні тенденції (штани-карго, наприклад, були всюди), загальний тон тижня видавався радісним і за своєю суттю тактильним, передбачаючи відхід від масових тенденцій.

Streetstyle
Гранж

Вуличний стиль цього сезону та деякі колекції (наприклад, (Di)vision та Jade Cropper) відображали спадщину більш строгих та великих міст. Візьмім, до прикладу, Лондон 1990-х і додадім яскравих фарб, пару стрінгів та велосипед – і отримаємо Копенгаген 2022 року. Можливо, це було пов'язано з відсутністю впливових осіб, яких ми знаємо в інших містах, але більше відчувалося, що стилісти, моделі та художники посідали центральне місце у перших рядах, а дизайнери висвітлювали місцеві спільноти через свої списки гостей. Найприємніше те, що вуличний стиль відчувався автентичним, саме таким і має бути гранж.

Реклама
Streetstyle
Відсутність логотипів

Цього сезону на вулицях Копенгагену помітили відсутність логотипів. На відміну від більшості інших Тижнів моди, навіть найяскравіші з модниць відмовилися від деяких традиційніших логотипів, натомість обравши невеликі незалежні бренди взуття та сумок з наголосом на стійкі лейбли місцевого виробництва. Серед основних брендів домінував силует Balenciaga Le Cagole з відтінками яскраво-синього та рожевого кольорів, які виявилися найпопулярнішими.

Streetstyle
Комфорт понад усе

Минулого тижня у Копенгагені було спекотно. Дуже спекотно. І, як це часто буває, коли погода стає теплішою, комфорт стає важливішим за все інше. Тож на вулицях панували пишні шорти-боксери, топи з зав'язками на бретельках і ефектні вирізи. Несподівані деталі були з'єднані разом, щоб створити майже випадковий образ, невимушений у своїй привабливості та за своєю природою.

Streetstyle
До побачення, підбори

Щодо комфорту, то цього сезону було трохи складно знайти пару підборів поза показами. Переважали туфлі на пласкій підошві, сандалії, кросівки та чоботи, і жодного підбора. Ковбойські чоботи Ganni були фаворитами, як і низькі босоніжки Prada, і, як завжди, кросівки Balenciaga були на висоті.

Streetstyle
Творчий підхід

Скандинавські модниці завжди були відомі своєю любов'ю до кольорів, але цього сезону – родзинка у змішуванні цих відтінків. Забудьте про строкаті пастельні тони або солодкі костюмні комплекти. Увесь streetstyle був сповнений непоєднуваними візерунками. Безліч посилань до 2000-х років – від необроблених країв до зображень, надрукованих лазером на еластичному одязі. Багато шоу більше нагадували перші ряди артвідкриттів, а не показ мод. Самовираження, знову ж таки, превалювало.

Streetstyle

За матеріалами: vogue.com.au

Фото: imaxtree.launchmetrics.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.