До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велике повернення будуарного стилю

Шовкова білизна, делікатне мереживо, напівпрозорі сукні, неймовірна гра прихованого та відкритого – будуарний стиль повертається в жіночі гардероби. У минулому цей стиль вважався приватним вбранням заможних жінок, яких ми уявляємо одягненими в довгі прозорі халати. Ця тенденція, водночас сексуальна та гламурна, відповідає характерному стилю Старого Голлівуду 1950-х років, який зараз став знову дуже популярним, втілюючись у гегемонії блиску, розкоші та напівпрозорих речей.

Белла Гадід

У 2014 році Ріанна піддалася будуарному стилю на червоній доріжці церемонії CFDA у сукні Adam Selman, прикрашеній кристалами Swarovski, у поєднанні з палантином з хутра та блискучим дюрагом. Усього одна й тільки одна сукня звела Ріанну в ранг королеви моди 2010-х. Тепер будуарний стиль популяризують інші зірки. Нещодавно, на афтерпаті Met Gala 2022, присвяченому позолоченому гламуру, відомі it girls продемонстрували ультрасексуальні вбрання. Белла Гадід запропонувала свою версію будуарного стилю, вибравши вбрання в готичному стилі Burberry. Тим часом, Кендалл Дженнер вийшла в світ у "голій" спідниці з органзи та топі з квітковою аплікацією Miu Miu, а Гейлі Бібер позувала на сходах Met Gala в ангельській сукні, натхненній вінтажним образом YSL, який спочатку носила модель і актриса Джеррі Холл.

Реклама
Ріанна
Кендалл Дженнер

Отже, у сезоні весна-літо 2023 року дизайнери розробили колекції, натхненні будуарним стилем. JW Anderson та Balmain переглянули сукні-комбінації та сукні з другої шкіри, тоді як Prada та Alaia грали з прозорістю. Dolce & Gabbana вигадали ультрасексуальний корсет для своєї колекції, Вікторія Бекхем запропонувала своє бачення будуарного стилю через сукні з рюшами, а Bottega Veneta декорували сукню прикрасами.

Гейлі Бібер

Якщо ви хочете навчитися носити будуарний стиль, зверніть увагу на шовк, атлас, мереживо, стрічки, органзу, а також чуттєві пастельні відтінки або відтінки чорного та червоного для легкого романтичного образу. Vogue зібрав найкращі будуарні вбрання в колекціях весна-літо 2023 року.

За матеріалами: vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.