До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль гранж у колекціях весна-літо 2022

Формування стилю гранж припало на кінець 1980-х — початок 1990-х. Чималу роль у розвитку цього напряму відіграла музична сцена і, зокрема, фронтмен гурту Nirvana Курт Кобейн. Уперше на подіумі естетика гранжу з’ явилась у колекції Марка Джейкобса для бренду Perry Ellis у 1992 році. Утім його не зрозуміли, розкритикували ідеї та звільнили з бренду. Але повернення гранжу в колекціях весна-літо 2022 засвідчує, що Марк Джейкобс набагато випередив свій час.

Balmain
Acne Studios

Характерні ознаки стилю, що виник як своєрідний протест, – безформність, андрогінні силуети, показова недбалість. Грубе вʼязання, велика кількість розрізів і навмисно подовжені рукави, прикрашені торочками, знайшли своє відбиття в колекціях Balmain та Acne Studios. Попри оверсайз-форми, такі образи не позбавлені жіночності: надмірно збільшені лінії вміло поєднуються з чуттєвими топами, мініспідницями, що повторюють силует тіла, та босоніжками на підборах з тонкими ремінцями.

Реклама
Balenciaga
Miu Miu

Трикотаж не полишає першості серед матеріалів, що їх так уподобали дизайнери, і в колекціях весна-літо 2022 також набуває "гранжевості". Туніки та джемпери з необробленими кантами Miu Miu та Balenciaga рекомендують поєднувати з металізованими спідницями довжини міді й туфлями, покритими золотом. Гранж – ще й про багатошаровість. Такою стилізацією можна надихнутися завдяки образам з весняно-літньої колекції The Row, у яких трикотажні максіспідниці, що знову повернулися на модну арену, римуються із шовковими сорочками та подовженими пальтами. Звісно, і батько-засновник цього напряму, Марк Джейкобс не залишився осторонь: цього сезону він уміло обігрує денім у притаманному йому стилі.

The Row
Marc Jacobs
Loewe

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.