До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 помилок, які роблять нас візуально нижчими

Ці помилки візуально зменшують ріст, навіть якщо ви носите підбори. Розповідаємо як їх уникнути.

Photo: Edward Berthelot

Підлітковий період наочно позначається на нас фізіологічно: хтось витягується вгору, а комусь доводиться додавати собі бажані сантиметри за допомогою підборів. Добре, коли це виходить. Тому що є низка помилок, припускаючись яких, ми робимо себе візуально нижчими, навіть використовуючи взуття на платформі. Ці 6 помилок трапляються найчастіше.

Реклама
Чоботи
Photo: Isidore Montag / Gorunway.com

З настанням осені чоботи стають невіддільною частиною стильних образів і можуть візуально зробити вас вищими, якщо вибирати моделі до колін. Хоча це взуття привертає увагу й робить образ цікавішим, воно все одно вкорочує ногу. Як цього уникнути? Носіть чоботи того ж відтінку, що й ваші штани, легінси або колготки, щоб згладити перехід між тим і іншим, домігшись ефекту довгих ніг.

Великі сумки
Photo: Jackson Lee

Хоча дедалі більше тенденцій указують на популярність мініатюрних сумок, все ще можна побачити варіанти з використанням гігантських шоперів. Попри те, що великі сумки дуже практичні й у них можна носити із собою все потрібне, вони все ж не найкращі друзі невисоких дівчат. Цей аксесуар, як і будь-який інший у стилі максі, тільки вирізняє невеликі розміри своєї власниці, вказуючи на контраст з невигідного боку. Стежте за тенденціями й робіть ставку на мініатюрні сумки та клатчі.

Закритий викот
Photo: Getty Images

Звісно, ви можете носити такий викот, який вам до вподоби, але якщо вибираєте закритий, без контрастної деталі внизу, що підкреслює вашу талію, ви не здаватиметеся вищими. Невисоким дівчатам рекомендується носити витончений V-подібний викот або одяг з відкритими плечима, щоб підкреслювати фігуру.

Довгі куртки
Photo: Dimitrios Kambouris

Куртки довжини міді візуально подовжують торс, роблячи верхню частину тіла довшою за нижню. Якщо ж виберете куртку або піджак до стегон, тоді обидві частини тіла будуть здаватися однаковими.

Горизонтальні смуги
Photo: Robert Kamau

Горизонтальна смужка — не найкращий варіант. Горизонтальні лінії вирізняють безліч дрібних деталей, які, можливо, ви навпаки хочете приховати, тому цей варіант не найкращий для ідеального образу. Вертикальна смужка навпаки додасть образу автентичності й кількох сантиметрів до зросту.

Оверсайз

Любов до оверсайз — нормальне явище, але носити його без акценту на талії й ховаючи декольте — помилка. Хитрість у тому, що речі оверсайз можна адаптувати для свого типу фігури й зросту, щоб домогтися потрібного оптичного ефекту, який зробить вас візуально вищими.

Текст: Melina Abache

За матеріалами vogue.mx

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.