До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші кольори сезону осінь-зима 2021/22

Тижні моди завершилися, але видихати ще рано — найцікавіше на нас чекає попереду. Всю красу, яку показали на подіумі й не тільки — згадайте шоу Miu Miu на тлі справжніх заметів — тепер потрібно осмислити й проаналізувати. Для нас це зробила fashion-консультантка Надя Журавльова, яка свіжими слідами зібрала головні кольори сезону осінь-зима 2021/22.

Главные цвета сезона осень-зима 2021/22

На початку пандемії ми всі боялися, що машина під назвою "модний бізнес" затихне, але на щастя цього не сталося. Механізм справно працює, і свіжі колекції це засвідчують. Звісно, щоб індустрія процвітала, а ми й далі насолоджувалися її здобутками, без модифікацій не обійшлося. Наприклад, організатори Тижня моди в Нью-Йорку на чолі з Томом Фордом відповіли пандемії кардинальним ребрендингом. Нова назва — Календар американських колекцій — прекрасно уособлює свіжу концепцію. Тепер абсолютно не важливо, де й коли локальні бренди показують свої роботи — CFDA підтримуватиме їх у будь-якому разі.

Реклама

Що стосується креативу, то нового осінньо-зимового сезону дизайнери й далі розвивають тему ескапізму, що виникла торік на тлі локдауну. У Симон Роші на подіум вийшли принцеси-байкерки в пачках і брутальних косухах, а в креативного директора Louis Vuitton Ніколя Жеск’єра — фантастичні мандрівниці різними епохами. Всі героїні — немов з паралельного всесвіту. Збадьорити реальність постаралися й інші дизайнери. Більшість з них звернулася по медичну допомогу не до казкових архетипів, а до кольору. До беззмінної осінньо-зимової бази — до відтінків чорного й сірого — додалося нескромне сяяння золота й срібла. Після суворого року без масштабних світських подій, багато хто хоче гучного свята й блискучої, як обгортка Ferrero Rocher, сукні.

Miu Miu

Безумовно, не всі мріють про повернення звичного календаря вечірок і блискучих кольчуг Salvatore Ferragamo, але яскравості в гардероби після пандемії хочуть додати навіть ті, кого все життя вважали адептами чорного. Дизайнери тонко відчувають свою аудиторію, тому на подіумах з’явилися сонячно-жовті пальта, костюми кольору гірського озера й зелені сукні. Білий, якого було так багато в минулих сезонах, замінили відтінком кокосового крему — м’якшим і зовсім не подібним до кольору уніформи медичних працівників. Дизайнери немов хочуть допомогти світу скоріше перегорнути сторінку турбулентної історії й зробити крок у незвідане, але сповнене добрих надій майбутнє. Іти вперед можна починати вже нині, узявши на озброєння найактуальніші кольори майбутнього сезону осінь-зима 2021/22.

Сонячно-жовтий
Emilio Pucci, Proenza Schouler, Loewe
Тропічний ліс
Salvatore Ferragamo, Prada, David Koma
Мигдаль
Salvatore Ferragamo, Prada, David Koma
Гірське озеро
Salvatore Ferragamo, Blumarine, David Koma
Сухозлітка
Versace, Chanel, Valentino
Лавандове морозиво
Miu Miu, Jil Sander, Marine Serre
Пелюстки троянд
Giambattista Valli, Oscar de la Renta, Nehera
Срібло
Louis Vuitton, Sportmax, Salvatore Ferragamo
Драматичний червоний
Gudu, Dior, Peter Do
Кокосовий крем
Bevza, Litkovskaya, Chloé

Текст: Надя Журавльова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.