До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Напад хутра: про натуральне хутро в його первісній красі

Лисиця, вовк, койот і норка натурального забарвлення – після декади яскравих кольорів і найрізноманітнішої технічної вишуканості в моду повертається хутро в його натуральній красі.

У світі моди головна поп-зірка сучасності репер Каньє Вест відомий хитромудрими постановками показів свого лейбла Yeezy. У новому сезоні обійшлося без зайвої драматургії – якщо не враховувати вихід Халіми Аден, моделі, яка сповідує іслам і відмовляється з’являтися на публіці без хіджаба. Дівчина вийшла на подіум в шубі з нефарбованого хутра, яке нагодувало шерсть вовка. Зухвалий і водночасн іронічний образ став першою ластівкою головного тренду сезону.

Реклама
Loewe

Необроблене "дике" хутро довгий час вважалося одягом для таких дивних стареньких, як Едіт Був’є з документального фільму "Сірі сади", поп-зірок із сумнівним почуттям смаку і дівчат, які намагаються імітувати стиль французької богеми за допомогою старих пошарпаних шуб з лисиці, знайдених на барахолці. На противагу їм у дизайнерських ательє останні десять років було прийнято фарбувати, стригти, брити, щипати, різати лазером – робити все, що завгодно, щоб тільки не носити його в натуральному стані. У цьому сезоні все абсолютно навпаки: прийшов час відкласти малиновий песець та ліловий соболь і стати трохи ближче до природи.

Marc Jacobs

Джонатан-Андерсон використав таке хутро у колекціях двох власних лейблів -J. W. Anderson та іспанськогоLoewe. На лондонському шоу J. W. Anderson хутряні вироби виглядали дещо недбало: носити їх дизайнер запропонував зі спортивним одягом – наприклад, із футболкою oversize та кедами. На шоу Loewe у Парижі, як годиться, хутра виглядали розкішно – підібране до них вбрання умовно варто називати сучасною класикою. Хоча шубу з хутра бабака на практиці можна носити з чим завгодно – від повсякденних джинсів до суконь у квіткових принтах чи зухвалої міні з чоботами Saint Laurent. За бажанням бабака можна замінити вовком, койотом і єнотом, та шуба з натурального хутра входить в топ списку обов’язкових покупок сезону.

Louis Vuitton

Традиційну коричневу норку в цьому сезоні можна знайти в колекціях Vetements і Fendi. На перший погляд, вона здається універсальною, але тут потрібно бути дуже обережним – одягнувшись в норкові хутра, великий ризик бути схожою на члена ЦК КПРС на пенсії. Тому геть класичні туфлі-човники та брошки-камеї. Нехай головним аксесуаром у цьому наряді стане іронія. Шоколадну шубу можна сміливо носити з яскравими кросівками або червоними чоботами-ботфортами (безумовний хіт сезону). Сміливим дівчатам підійде деконструйований денім від Ksenia Schnaider і олімпійки в стилі Gosha Rubchinskiy: якщо складається враження, що ваш образ збентежить вашу консьєржку Емму Марківну – означає, що вибір правильний.

Кожушок зі штучного хутра Stella McCartney

Разом із модою на 70-і на подіуми повертається і пухнаста лисиця. У минулому руді кожушки асоціювалися з богемними дівчатами схожими на Джейн Біркін або героїнь фільмів нової хвилі, а у наших широтах – із заможністю та підкресленою елегантністю. Тут мимоволі пригадується буржуазний гардероб героїні Ірини Мірошниченко в романтичній радянській стрічці "Вам і не снилося". Якби цей фільм знімали сьогодні, вона би точно була прихильницею дизайнера Майкла Корса, який пропонує носити лисячі хутра із золотими сукнями, бежевим трикотажем такого ж відтінку та леопардовими принтами. Тим, хто не готовий піднімати градус розкоші настільки високо, варто зіграти на контрасті – наприклад, поєднавши розкішне лисяче хутро зі строгим брючним костюмом.

Michael Kors

Не варто засмучуватися й тим, хто натуральне хутро не носить. Сам Каньє Вест вдягав шубу з натурального койота на побачення з Ембер Роуз у 2010-му і з Кім Кардашян у 2014-му, але у новій колекції Yeezy пропонує чудові варіанти із штучного хутра, яке дуже пасує за духом до сучасності. Вдалися шуби-халати "з Чебурашки" Симон Роша, там можна також знайти шарфи-палантини і накидки, прикрашені яскравими кольорами. Вони будуть ідеальним рішенням для тих, хто не готовий закутатися у хутро з ніг до голови. Марк Джейкобс із притаманним йому почуттям гумору запропонував носити еко-норку з масивними золотими прикрасами зірок хіп-хопу. Щоправда, за вільне трактування вуличної моди дизайнеру одразу довелося відповідати: його звинуватили у культурній апропріації. Але його інтерпретація гарлемського шику у кольорах від цього нічого не втратила.

Simone Rocha

Хутро, попри помітну зміну тренду, залишається однією з головних інвестицій у зимовий гардероб. Тому потрібно пам’ятати: яке би хутро не було популярне цього сезону, не потрібно його позбавлятися, коли в моду знову ввійдуть неонові тушкани. У житті все циклічно, і можна закладатися, що через якісь 10-20 років коричневу норку, руду лисицю та неблагородного, на перший погляд, вовка знову будуть бажати наші модні діти та онуки. Вони будуть вдячні за дбайливо зібрані архіви.

Yeezy

Текст: Катя Федорова

Читайте також:

Streetstyle: з чим носити хутряну горжетку

Кольорові сни: які відтінки додати в осінній гардероб

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.