До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому велосипедки знову на піку популярності

Хтось може заперечити, що велосипедні шорти треба вдягати тільки в разі, якщо ви справді збираєтеся кататися на велосипеді, або принаймні на заняття з фітнесу. Але в наші дні багато хто не погодиться з цим твердженням. Діана, принцеса Уельська, популяризувала велошорти ще в 90-х, поєднуючи пастельні тони з толстовками з графічним принтом, кросівками і високими шкарпетками. Леді Ді вдягала свої велосипедки в спортзал, а проте й у міських реаліях вони мали не менш стильний вигляд.

Chanel, весна-літо 1991
Принцеса Діана, 1994

На подіумі Аззедін Алая і Карл Лагерфельд представили модній публіці must have позиції спортивного стилю. Останній розробив пару, яку носила неповторна Лінда Євангеліста на показі Chanel весна-літо 1991 року. Велосипедні шорти Chanel були із завищеною талією, обрізані трохи вище від коліна й поєднувалися із сорочкою з вузлом. Образ був стилізований неймовірним ансамблем біжутерії і багатошарових поясів з кільцями.

Реклама
Marcia, весна-літо 2021

Перенесімося у 2021 рік, коли шанувальниці велосипедок розділилися на два фешн-табори: тих, хто вважає їх своїм головним одягом для тренувань, і тих, хто охоче вдягає велосипедну пару обтислих шортів, щоб піти на обід. Лея Сфез носить свої шорти з невагомими білими сорочками, сабо Chanel і мініатюрною сумкою Hermès Kelly. Камілла Шар’єр, наприклад, додає бретонську смужку, мюлі і сонцезахисні окуляри Wayfarer.

Лея Сфез
Камілла Шар’єр

Видатна модель Saint Laurent, вперше продемонстрована на весняно-літньому показі 2021 року, прикрашена золотою пластиною в стилі артдеко, яку вперше створив Адольф Кассандр у 1961 році. Креативний директор Louis Vuitton Ніколя Жеск’єр також додав історичний відтінок спортивній базовій моделі, прикрасивши пояс і кишеню на змійці покриттям з монограмою бренду.

Coperni, весна-літо 2021

Ottolinger, Coperni, Charlotte Knowles, The Elder Statesman і Staud — лише деякі з брендів, які також представили велосипедні шорти в колекціях весна-літо 2021, разом з екологічним французьким лейблом Marcia, який показав яскраві квітчасті, картаті й класичні чорні моделі. На показах сезону осінь-зима 2021/2022 велосипедні шорти знову з’явилися у Missoni, Marine Serre, David Koma і Osman.

Charlotte Knowles, весна-літо 2021

Поєднуйте велосипедки з легкими об’ємними сорочками, ідеальними для теплих літніх вечорів. Найсміливіші модниці можуть стилізувати велосипедки з туфлями на підборах. Щоб створити більш повсякденний денний образ, додайте футболку оверсайз і кросівки в стилі ретро.

Ottolinger, весна-літо 2021

Текст: Alice Cary

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.