До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Печворк у колекціях осінь-зима 2020/2021

Patchwork, або клаптева техніка, відома нам ще з XX століття — виріб буквально "збирають" вручну з клаптів різнокольорових і різнофактурних тканин. Прабатьком цього тренду вважають легендарного кутюр’є Іва Сен-Лорана, який продемонстрував сукню, що мала колосальний успіх у 1960-х, за мотивами творчості нідерландського художника Пітера Мондріана. І попри те, що печворк — це не новомодний задум, принцип мозаїки в одязі все ще залишається популярним і актуальним — виходи streetstyle-активісток тому підтвердження.

Такі фактурні речі мають свіжий і яскравий вигляд, тож дизайнери охоче й далі використовують patchwork у своїх колекціях. Покази осінньо-зимового сезону 2020/2021 не стали винятком. Абсолютними лідерами справедливо вважаються штани, спідниці й жакети з деніму, виготовлені в клаптевій техніці, адже саме цей матеріал нарівні зі шкірою — справжній трендсетер нового сезону. Не залишилися осторонь і пальта — свої інтерпретації продемонстрував бренд Maison Margiela, що показав багатошаровий варіант вовняного пальта, виготовленого в цій техніці, і бренд Tod's, що презентував довге пальто з клаптів шкіри й замші, яке імітує осіннє листя. Французький Дім Chloe показав комплект з квітастими візерунками, а Roksanda — максісукню з різнобарвного шовку.

Реклама

<b>patchwork show</b>
Patchwork в коллекциях осень-зима 2020/2021

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.