До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші черевики й ботильйони осінь-зима 2022/2023

Осінь настала несподівано цього року. Так, ще тиждень тому можна було ходити в босоніжках і туфлях з відкритими п’ятами, а тепер уже пора вибирати модні черевики та ботильйони, щоб не замерзнути в + 10—15 °C. Список найактуальнішого взуття цієї осені очолюють грубі черевики на шнурівці, які легко поєднувати з будь-яким гардеробом. Слідом за ними йде взуття на високій платформі, черевики-челсі, ботильйони-шкарпетки та пари в ковбойському стилі. Vogue.ua зібрав гід найстильнішими черевиками й ботильйонами сезону осінь-зима 2022/2023.

Celine
Грубі черевики на шнурівці

Грубі черевики в армійському стилі давно стали базовим елементом повсякденного гардероба. Влітку й навесні модниці носять їх з квітчастими сукнями, а восени й узимку створюють цікаві багатошарові образи, нанизуючи речі поверх одна одної. Цього сезону грубі черевики на шнурівці займають одну з провідних позицій у колекціях дизайнерів. Найактуальніші пари шукайте в Christian Dior, Elie Saab, Tod's та Chloe.

Реклама
Christian Dior
Elie Saab
Chloe
Платформа

Чекали ви цього чи ні, але взуття на платформі офіційно повернулося до списку головних трендів цього сезону. У колекціях осінь-зима 2022/2023 платформи були всюди — від нових туфель у стилі Мері Джейн до черевиків та ботильйонів, які додають кілька сантиметрів до зросту. Загляньте в колекцію Valentino — там ви зустрінете чорні ботильйони з широкою платформою та високими підборами. Взуття на пласкому ходу також набуло нового дизайну. Так, Олів’є Рустен запропонував черевики, що облягають гомілки, на ультрависокій платформі.

Valentino
Balmain
Porrs 1961
Черевики-челсі

Пам’ятаєте модні черевики-челсі Bottega Veneta, декоровані різнобарвною масивною підошвою, які носили всі головні streetstyle-інфлюенсери? Цієї осені бренди не припиняють експериментувати з цими практичними осінніми черевиками. Так, у Salvatore Ferragamo ви знайдете черевики-челсі на змійці, у Ferrari — масивні моделі з яскравими закаблуками, а в Jil Sander — класичні черевики з металевими носками й невеликими підборами, які стануть ідеальною парою брючним або спідничним костюмам.

Salvatore Ferragamo
Ferrari
Jil Sander
Вестерн-шик

Не поспішайте відкладати ковбойські черевики на далекі полиці вбиральні, адже вестерн-шик цієї осені знову з’являється на модних радарах. Дизайнери пропонують вибирати козаки, поєднуючи їх із total-денімом, шкіряними штанами, зухвалими мініспідницями, невагомими сукнями та затишним трикотажем. Chloe запропонували коричневі cowboy boots, Chanel показали класичні чорні пари до колін, а Annakiki зробили ставку на металізовані козаки, натхнені американським стилем.

Chloe
Chanel
Annakiki
Ботильйони-шкарпетки

Тренд на взуття з м’якими халявами, які щільно облягають ноги, цього сезону знову на піку популярності. До того ж це стосується як ботфортів-панчіх, так і ботильйонів, які, на відміну від перших, можна носити вже зараз. Цієї осені дизайнери надали особливої уваги елегантності, пропонуючи вибирати так звані ботильйони-шкарпетки, що повторюють форму щиколоток і литок. Genny показали лаковані пари у відтінку червоного вина, Emporio Armani використовували зухвалий чорний вініл, а No.21 – скомбінували відразу кілька фактур.

Genny
No.21
Emporio Armani

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.