До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні правила, яких не треба більше дотримувати

Правила створені, щоб їх порушувати, особливо це стосується нашого зовнішнього вигляду. Хоча й бувають випадки, що потребують певного дрес-коду, проте наш гардероб зараз менш обмежений, ніж будь-коли. Круто стежити за тенденціями, брати участь у творчому баченні модних дизайнерів, які й далі кидають виклик, піддають сумніву й змінюють дух епохи, але водночас потрібно пам’ятати про свій імідж. Саме тому Vogue.ua зібрав шість модних правил, яких більше не потрібно дотримувати.

Меріл Стріп у ролі Міранди Прістлі у фільмі "Диявол носить Prada"
Не можна носити темно-синій і чорний разом

Темно-синій і чорний — нині найелегантніша комбінація кольорів. Поєднання темно-синього кашемірового светра, лаконічних джинсів скіні й чорних шкіряних лоферів може стати стильним ансамблем у темних тонах. Досить лише згадати колекції Фібі Файло або образи сестер Олсен, щоб зруйнувати цей застарілий стереотип.

Реклама
Сестри Олсен
Сумки й взуття мають збігатися

Якщо ви не королева Великої Британії, не принцеса й не герцогиня, то сумки й взуття більше не мають збігатися. Якщо в 1950-х жінки вибрали сумки й взуття за кольором і фактурою, то зараз цей ідеал вже застарів. Тепер модно поєднувати масивні кросівки з жіночною сумочкою, туфлі на шпильці з нейлоновою поясною сумкою. Проте не варто повністю ігнорувати цей тренд. Є щось чарівне в навмисному поєднанні суперблискучого взуття з ідентичною сумкою, але не варто брати цей приклад за правило в повсякденному житті.

Streetstyle
Ніколи не змішуйте різні метали

Попрощайтеся зі старим правилом, яке обмежувало вас у вжитку кількох відтінків металу одночасно й ласкаво просимо в новий світ, де золото легко може сусідити зі сріблом. Ви побачите, що комбінація прикрас із різних металів тільки додасть привабливості вашому образу.

Streetstyle
Підбори потрібні для створення "святкового образу"

Забудьте про це правило й більше ніколи не згадуйте. Взуття на пласкому ходу тепер не менш актуальне, ніж туфлі на підборах. Погодьтеся, немає нічого менш елегантного, ніж взуття, що завдає дискомфорту під час носіння, перетворюючи ходу власниці на неприємну кульгавість. Просто зробіть ставку на балетки й погляньте на формальний дрес-код по-новому. Якщо пандемія коронавірусу й навчила нас чогось, так це того, що комфорт завжди має бути на першому місці.

Крістен Стюарт на червоній доріжці, Канни 2018
Вибирати одяг за розміром, указаним на етикетці

У модних дівчат є одна спільна риса — вони вибирають одяг, який їм найбільше подобається і є ніби продовженням їхньої особистості. Чого вони не роблять, так це не дають змоги архаїчним модним правилам і розмірами на етикетках диктувати, що вони носитимуть. Модні дівчата передусім вибирають образи залежно від довжини, форми й фасону одягу, у якому їм буде комфортно, без уваги до цифр на етикетці. Взоруйтеся на них, а не дотримуйте цього безглуздого правила.

Палома Ельсессер
Дотримуйте одного принту

Правило, за яким в образі має бути лише один різновид принту, давно пішло в небуття. Зверніть увагу на дизайнерів-початківців, таких як Річард Квінн і Метті Бован, які у своїх колекціях кидають виклик цьому ідеалу, повністю перекреслюючи його. Сьогодні поєднувати кілька принтів не тільки можна, а й потрібно, адже це, по-перше, не нудно, а по-друге — стильно.

Paco Rabanne весна-літо 2020
Носіть одяг залежно від гендерної ознаки

Минули часи, коли тільки чоловіки носили штани, а жінки — спідниці. Нині дедалі більше брендів стали об’єднувати чоловічі й жіночі колекції воєдино й випускати унісекс-моделі. Ми живемо у світі гендерної нейтральності й маємо право носити те, що нам до вподоби. Зокрема, жінки легко можуть вдягнути маскулінний брючний костюм, вибрати куртку чоловічого крою або доповнити образ краваткою. Мода стає дійсно цікавою, коли ви маєте змогу вийти за межі норми.

Isabel Marant осінь-зима 2020/2021

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.