До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модне взуття на щодень у колекціях весна-літо 2022

Нині часи, коли комфорт і практичність цінуються понад усе, тож на щодень варто вибирати зручні пари на низькому ходу замість ефектних туфель на підборах. У новому сезоні дизайнери зосередили увагу на взутті, в якому ви легко зможете провести весь день. Зокрема, в центрі уваги опинилися лофери на масивних підошвах, жіночні балетки та утилітарні клоги. Vogue.ua зібрав наймодніше взуття для повсякденного носіння в колекціях весна-літо 2022.

Christian Dior
Лофери

Цієї весни найпопулярнішим взуттям серед модниць стануть лофери, які раніше асоціювалися лише з чоловічим гардеробом. У різний час лофери популяризували ікони стилю, серед яких Марлен Дітріх, Грета Гарбо і принцеса Діана. Тепер рідко можна зустріти модницю, що не має в гардеробі модної пари лоферів. Це взуття на низькому ходу, що відсилає до шкільних років, у новому сезоні набуло однієї відмітної ознаки — важкуватої підошви. Tod's пропонують вибирати чорні лофери, що мають широкі підошви й прикрашені масивними пряжками, Miu Miu і Proenza Schouler роблять ставку на базову чорну модель, яка пасуватиме до будь-якого гардероба, а Versace демонструють неонові лофери на масивних підборах.

Реклама
Tod's
Proenza Schouler
Versace
Miu Miu
Балетки

Балетки — один з головних взуттєвих трендів сезону весна-літо 2022, який прийшов до нас зі світу танців. Жіночні туфлі на низькому ходу з м’якими або цупкими підошвами, які ще називають улюбленим взуттям француженок, цієї весни витісняють спортивне взуття з гардероба. На зміну кросівкам і кедам дизайнери пропонують вибирати вишукані балетки з ремінцями або стрічками біля щиколоток. Традиційно класичні балетки, декоровані контрастними заокругленими носками, можна побачити в колекції Chanel. Тим часом у Christian Dior ви знайдете лаковані пари на низьких підборах, у Simone Rocha — м’які балетки в наймоднішому відтінку 2022 року Very Peri, а в Anna Mason — вишукані оксамитові туфлі з ремінцями.

Chanel
Simone Rocha
Tory Burch
Anna Mason
Клоги

Взуття на дерев’яній підошві з масивними підборами, заокругленими носками й відкритими п’ятами, що має відмінні назви в різних країнах, знову на піку популярності. У Франції таке взуття називають сабо, у Великій Британії — клоги, в Нідерландах — кломпи, а в Литві — клумпес. Незалежно від назви, це взуття буде вашим надійним супутником у модних образах на щодень. У новому сезоні дизайнери почали експериментувати з відтінками, матеріалами й дизайном культового взуття. Наприклад, у Givenchy ви знайдете чорні клоги, ніби покриті ротанговим плетінням, у Salvatore Ferragamo — коричневі шкіряні пари з пряжкою, а в Couregges — ніжно-рожеві сабо, які легко конкуруватимуть з лоферами й балетками.

Givenchy
Salvatore Ferragamo
Couregges
Theo

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.