До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Сукня в клітинку віші — наймодніша річ цього літа

Квітковий принт здається очевидним вибором на літо, проте і клітинка віші залишається не менш актуальним візерунком 2024 року. Цей ретропринт 1930-х був ще у гардеробі Джуді Гарленд у фільмі Віктора Флемінга "Чарівник країни Оз". Сукня Дороті є, мабуть, однією із найупізнаваніших деталей стрічки, поступаючись місцем лише її рубіновим туфелькам. Vogue.ua дослідив, чому сукня в клітинку віші — найголовніша річ поточного літа.

Фото: @sydneyutendahl
Фото: @sydneyutendahl

Реклама

Клітинка віші, яка також має назву гінгем, стала ключовим принтом суконь цього літа. Вона історично має певний дівочий шарм (принт викликає прямі асоціації з літніми пікніками та духмяною випічкою), проте останніми роками модні бренди надали цій клітинці більш сучасного вигляду. Наприклад, у сезоні весна-літо 2024 Alessandra Rich показали сукню з великим картатим принтом з прозорої тканини, що оголює спідню білизну, а для сезону осінь-зима 2024/2025 Balmain підготували нове прочитання образу фатальної жінки з максісукнею, прикрашеною лелітками, спідниця якої спадає каскадом.

Alessandra Rich
Alessandra Rich

Balmain
Balmain

Звичайно, є багато інших, денних варіантів, доступних поза подіумом. У цьому сезоні каліфорнійський бренд Dôen представив мінісукню Rizzo та міді Mallory, в обох з яких використовується стратегічний принт для створення більш привабливого скульптурного силуету. Молоді бренди, як-от Molly Goddard і Bernadette, також виступили в цій категорії, причому перші цього сезону повністю відмовилися від різнокольорових суконь на користь клітинки віші та вміло поєднують великі та дрібні квадрати в одному одязі.

Варто також згадати велику кількість картатих речей Comme des Garçons, особливо з колекції 1997 року, де сукні в клітинку віші створювали авангардний силует, який кидав виклик традиційним конструкціям жіночого одягу. Звичайно, це найкращий доказ того, що картатий одяг не завжди має бути традиційно жіночим.

Vogue.ua зібрав 5 суконь у клітинку віші, які варто додати до свого гардероба вже зараз.

Acne Studios
Acne Studios

Doen
Doen

Bernadette
Bernadette

Comme Des Garçons
Comme Des Garçons

Molly Goddard
Molly Goddard

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.