До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гола правда: оголення як зброя емансипації

Fashion-індустрія з задоволенням розвиває сюжет історії одного "оголеного" селфі – в березні минулого року Кім Кардаш'ян опублікувала в Instagram фото голяка. Знімок став початком бурхливої ​​дискусії: одні звинувачували її в порушенні рамок пристойності, інші хвалили за сміливість жесту. Із солідарності з Кім такі ж селфі почали публікувати і інші знаменитості. На підтримку зірки виступили модель Емілі Ратажковскі і актриса Емма Вотсон. Прихильники нового тренду голосно заявили: жінка має право робити зі своїм тілом що забажає – наприклад, демонструвати його коли і кому захоче, включно з мільйонами онлайн-підписників.

Saint Laurent

Відверті концертні трико Бейонсе, обтягуючі комбінезони Ріанни і складні бондажні конструкції на пружному тілі Нікі Мінаж – де-факто мода на голе тіло і вбрання, які нічого не приховують в популярній культурі зробили для фемінізму і його капіталізації більше, ніж найагресивніші активістки руху. А скандал навколо неоднозначного фото Кім в соцмережах позначив нові правила гри. Бути в гармонії зі своїм тілом, не вважати себе секс-об'єктом або добровільно погоджуватися зі стереотипами – вибір будь-якої сучасної жінки.

Реклама
Helmut Lang

Жіноча фігура, як об'єкт, завжди приваблювала чоловіків-дизайнерів, і з огляду на новий соціальний тренд у них з'явились нові можливості. Тепер вони вирішують стратегічні завдання – як за допомогою виняткових матеріалів і скурпульозної роботи не приховати тіло, а, навпаки, всіляко підкреслити його красу. Тут на першому плані – старання кутюр'є. Дизайнери Ralph & Russo, Georges Hobeika, Zuhair Murad, Francesco Scognamiglio залишають на жіночому тілі тільки розсипи блискучих кристалів і стразів, вишиті на прозорому шовку. Для таких ризикованих виходів під пильними поглядами публіки головним союзником дівчат виявляються міцна впевненість в собі і ... мікроскопічна білизна.

Ralph&Russo

Розв'язалися руки і у колег, що працюють з колекціями prêt-à-porter. Креативний директор Saint Laurent, Ентоні Ваккарелло, – не тільки автор екстремальних міні, до яких він привчає клієнток Будинку з моменту свого призначення. У питаннях оголення жіночого тіла Ваккарелло йде далі: конструюючи коктейльні сукні, він, ніби випадково, забуває прикрити в них частину грудей. Симон Жакмю підірвав літній сезон чуттєвою і провокаційною колекцією La Bomba – на його дефіле подовжений прозорий топ, одягнений в ролі сукні на дуже голе тіло, безстрашно демонструвала українська топ-модель Яна Годня. Альберта Ферретті в новому сезоні навмисне відмовляється від підкладок і пропонує носити прозорі шифонові сукні, розшиті блискучими лелітками, як в 1990-і, – на голе тіло. А Helmut Lang і Max Mara конструюють костюми і тренчі з органзи, в яких, як на операційному столі, помітна кожна клітинка тіла.

Versace

Культура Instagram монетизує тренд на здоровий спосіб життя і ідеальну фігуру – посилені тренування і поради щодо харчування можна зустріти в кожному обліковому записі. Результати наполегливих праць на реформерах або біля балетного станка найприємніше демонструвати в хітах з останніх колекцій: ідеальний прес – в кроп-топах Chanel і Louis Vuitton, рельєфні руки – в сукнях з відкритими плечима Valentino, а підтягнуті ноги і сідниці – в брюках-легінсах Versace і Balenciaga. Необхідні речі цього сезону – шорти-велосипедки і спортивні труси, як у Peter Pilotto і Maryam Nassir Zadeh. Носити їх в заклади, розташовані далеко від фітнес-клубу, потрібно в поєднанні з жакетами oversize – наприклад, як на показі Nina Ricci.

<b>обнаж</b>

Запорукою вдалого виходу у відвертих вбраннях слугує не тільки відданість персонального тренера, а й увага до деталей: формотворча білизна, непомітні стікіні, мінімум макіяжу і гладко зачесане волосся. Відсутність прикрас компенсує наявність головного аксесуара – вашого ідеального тіла.

Текст: Рената Харькова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.