До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими спідницями весна-літо 2022

Прийдешньої весни не обійтися без трендових спідниць. У новому сезоні, крім надмодних мініспідниць і моделей з низькою посадкою, які повернулися до нас з 2000-х, дизайнери пропонують вибирати шкіряні й джинсові спідниці, варіанти зі спокусливим розрізом біля стегна, ультрадовгі моделі до підлоги, м’які трикотажні спідниці, а також моделі, прикрашені торочками, — від широкої локшини до шовкових ниток. До того ж як і раніше залишаються популярними блискучі спідниці, всипані різнокольоровими лелітками, мерехтливими кристалами, виготовлені з блискучого ламе, шкіри й сітки зі стразами. Vogue.ua зібрав найповніший гід модними спідницями сезону весна-літо 2022.

Couregges
Довжина міні

Мабуть, найтрендовіша спідниця сезону весна-літо 2022 має бути непристойно короткою. Вона може мати середню, низьку або високу посадку, але обов’язково має бути не нижче від середини стегон. Тож, крім мініспідниці, треба встигнути підготувати до весни худі та стрункі ноги, щоб красуватися в найпопулярнішій моделі сезону. Christian Dior запропонували серію коротких барвистих спідниць, прикрашених анімалістичними й графічними принтами, які найкраще носити з нейтральним верхом у вигляді білої футболки, сорочки або нюдового боді. Couregges пропонують комбінувати міні з напівпрозорими трикотажними штанами, а Prada поєднують атласну коротку спідницю зі шлейфом з байкерською потертою курткою.

Реклама
Christian Dior
Couregges
Prada
Торочки

Тренд на торочки з нами вже кілька років поспіль і не збирається залишати модних подіумів. Тож якщо маєте спідницю, прикрашену великою локшиною в стилі вестерну або модель із шовковими спадними нитками, що відсилає до 1920-х, сміливо впроваджуйте її до власного весняного гардероба. Крім того, можна оновити свій арсенал новою актуальною спідницею з колекції весняно-літнього сезону. Шукайте найбажаніші спідниці у Salvatore Ferragamo, Chanel, No.21 і носіть їх з базовими білими футболками, об’ємними худі й світшотами, колготками в сітку та грубими черевиками.

Salvatore Ferragamo
No.21
Chanel
Трикотаж

У вашому гардеробі точно є трикотажні штани, кардигани й топи, в яких так приємно провести вихідний день. Однак цієї весни бренди пропонують на додаток до наявних речей придбати ще м’які в’язані спідниці. У березні це можуть бути вовняні спідниці, а ось ближче до травня їх краще замінити на моделі з бавовни або віскози. Візьміть на замітку силуетну спідницю Chloe довжини міді в жовтому кольорі, напівпрозору модель А-силуету Fendi або коротку спідницю Chanel пудрово-рожевого відтінку.

Chloe
Fendi
Chanel
Блискучі

Новорічні свята вже позаду, проте не варто відмовляти собі в насолоді носити ошатні спідниці навесні й улітку. Стрази, лелітки, блискуча шкіра, ламе, мерехтлива сітка, кристали — все це схвалюється в новому сезоні. Поєднуйте ошатну спідницю зі спортивними речами, як це роблять Brunello Cuccinelli, втихомирте спідницю строгою сорочкою за прикладом Dolce & Gabbana або не соромтеся та міксуйте золото й срібло в одному образі (приклад ви знайдете в колекції Tom Ford).

Brunello Cuccinelli
Tom Ford
Dolce & Gabbana
Низька посадка

Якщо ви думали, що низька посадка, яка була популярна в нульові, вже не повернеться, то дизайнери іншої думки з цього приводу. Тепер спідниці, розміщені на стегнах, знову стали гітом сезону. Найекстремальніший варіант показали Miu Miu — бренд не тільки запропонував спідницю з низькою посадкою, а й укоротив її до мікродовжини. Тим часом Versace обмотали спідницю навколо стегон, скріпивши її двома шпильками, а Blumarine зробили ставку на зухвалу міні в рожевому кольорі з великою пряжкою.

Miu Miu
Blumarine
Versace
Шкіра

Шкіряні спідниці особливо гарні на початку весни, коли вже не холодно, щоб оголити ноги, але ще й не дуже спекотно для паркого матеріалу. Вибирайте новий тип спідниці-олівця з невеликим розрізом і ґудзиками в колекції Versace весна-літо 2022, носіть модель А-силуету Michael Kors Collection, що відсилає до культового силуету 1950-х, або робіть ставку на варіант із заходом Victoria Beckham у яскравій лакованій шкірі синього кольору.

Versace
Michael Kors Collection
Victoria Beckham
Розріз біля стегна

Довга стримана спідниця відразу набуває іншого підтексту, коли біля стегна з’являється звабливий розріз. У такій спідниці ви вже не підете на роботу, проте її можна носити за межами офісу. Влітку особливо хочеться легкості, тому бавовняна спідниця Etro буде доречною в спекотний період. Рожеву спідницю з глибоким розрізом David Koma пропонуємо залишити для вечірок на терасах, а ніжну модель Jason Wu Collection з мінішлярками припасти для особливого випадку.

Etro

Jason Wu Collection
David Koma
Денім

Джинсові спідниці — позачасова й позасезонна класика, але модниці здебільшого полюбляють носити їх у теплий сезон. Спідниці з блакитного й синього деніму з’являються щороку в колекціях брендів, змінюються лише фасони, довжина й відтінки тканини. Цієї весни в тренді буде міні із заходом Self-Portrait, пряма модель середньої довжини Louis Vuitton і спідниця зі шкільними складками Bottega Veneta.

Self-Portrait
Louis Vuitton
Bottega Veneta
Максі

Ось ми й підійшли до кінцевого тренду серед спідниць сезону весна-літо 2022. Крім екстремально коротких моделей, які не всі дівчата наважаться носити, дизайнери пропонують протилежний варіант — закриту спідницю до підлоги. Saint Laurent пропонують носити мінімалістичну максіспідницю з напівпрозорим топом, щоб додати провокації у вбрання, Erdem поєднують квітчасту спідницю зі щільно застебнутою білою сорочкою, а Coperni міксують довгу спідницю з відкритим топом.

Saint Laurent
Erdem
Coperni

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.