До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими весняними пальтами

Зовсім скоро настане весна, а разом з нею і бажання придбати нове пальто. Попри те, що цього сезону дизайнери показали великий вибір весняних курток — від байкерських косух до спортивних анораків, ніхто не скасовував актуальності саме пальта. У гардеробі може бути буквальна одна модель, але позачасова і якісно пошита. Це може бути пальто маскулінного крою або жіночний приталений силует, модель білосніжного відтінку або яскравий плащ. Як і раніше в тренді шкіряні плащі, а ще повернулися на подіум пальта до колін у стилі 1960-х і здобули славу варіанти з тигровим принтом. Щоб не помилитися з вибором актуальної моделі, Vogue.ua зібрав найбажаніші пальта сезону весна-літо 2022.

Christian Dior
Приталені

Для дівчат, які скучили за жіночними силуетами, є хороша новина — цієї весни повертаються в моду пальта приталеного крою. Тепер необов’язково купувати об’ємне пальто, в якому не видно контурів талії, натомість можна сміливо вибирати силуетний верхній одяг. У Rokh ви знайдете класичне чорне пальто із широкими вилогами й цікавим поясом, в Alexander McQueen — двобортну модель у картатий візерунок принц Уельський, а в Sportmax — елегантне приталене пальто молочного відтінку. Український бренд TOTE у своїй останній колекції поєднує фактурну вовну з класикою силуету new look.

Реклама
Rokh
Alexander McQueen
Sportmax
TOTE Collection
Тигровий принт

Рік тигра залишив свій відбиток на колекціях брендів. Дизайнери почали прикрашати верхній одяг цим хижим візерунком — від класичних забарвлень до всіляких інтерпретацій тигрового принту. Таке пальто пасуватиме модницям, що мають у власному гардеробі вже кілька базових позачасових пальт і потребують statement-деталь в арсеналі. Пальто з тигровим принтом чудово впорається з цим завданням. Навіть такий мінімалістичний бренд, як Jil Sander, не зміг встояти цього сезону перед привабливим забарвленням хижака, представивши акцентну модель пальта. Знайти верхній одяг з тигровим забарвленням ви також можете у Valentino, Roberto Cavalli й Proenza Schouler.

Jil Sander
Valentino
Proenza Schouler
Білий колір

Білий колір — один з головних трендів сезону весна-літо 2022, а отже має обов’язково з’явитися у вашому гардеробі, наприклад, у вигляді пальта. Цей елегантний і чистий відтінок претендує стати новим чорним. Завдяки ахроматичності його можна поєднувати з будь-якими кольорами, а також носити соло в total-white-образах. Вибирайте приталене пальто Fendi з вишуканим тонким ременем на талії — такий фасон легко поєднуватиметься з жіночним гардеробом. Модель Valentino з квітчастими візерунками впишеться в повсякденний гардероб, складе пару блузам і джинсам, а об’ємне пальто Couregges доповнить спортивний образ.

Fendi

Valentino
Couregges
1960-ті

Пальто до колін трапецієподібної форми, що відсилає до 1960-х, знову на піку популярності. Раніше їх носили Жаклін Кеннеді, Катрін Денев і Одрі Гепберн, а тепер вони невдовзі з’являться в гардеробі сучасних зірок. Найбільший вибір укорочених жіночних пальт показала Марія Грація К’юрі. У колекції Christian Dior весна-літо 2022 можна знайти як стримані чорні варіанти, так і барвисті двобортні пальто в жовтому, зеленому й блакитному кольорах. Max Mara представили сучасну версію маленького пальта в коричневій шкірі, а Michael Kors Collection оспівали романтичний блідо-рожевий відтінок.

Christian Dior
Michael Kors Collection
Max Mara
У стилі матриці

Чи то вихід фільму "Матриця: Воскресіння", чи то просто естетика 1990-х надихнула дизайнерів на створення шкіряних пальт — ми не дізнаємося, однак те, що це модний весняний тренд — незаперечний факт. Пропонуємо придивитися до стильних шкіряних плащів чорного кольору, яких більш ніж достатньо в колекціях дизайнерів. Почати знайомство з цим верхнім одягом найкраще з брендів The Row, Rokh і Couregges — там ви знайдете як застебнуті на всі ґудзики пальта в матовій шкірі, так і лаковані варіанти або з мерехтливим покриттям.

The Row
Rokh
Couregges
Маскулінність

Об’ємні пальта, ніби зняті з чоловічого плеча, все ще перебувають у списку актуальних трендів. З такими моделями найкраще грати в багатошаровість і складати образи, які хочеться довго роздивлятися. Jil Sander цієї весни пропонують носити маскулінне пальто в блідо-жовтому кольорі, Balenciaga дотримуються знакового чорного кольору, а Luar роблять ставку на коричневе пальто з цікавим декором на грудях. Вибір за вами.

Jil Sander
Balenciaga
Luar
Яскраві кольори

Цього сезону дизайнери грають на контрастах. Одні пропонують білосніжні мінімалістичні пальта, тоді як інші бренди дуже скучили за життєрадісними яскравими кольорами. Сині, зелені, фіолетові, рожеві й помаранчеві пальта — модний фаворит на весну, в якому ви точно не залишитеся без уваги. У Richard Malone ви знайдете шкіряне пальто в кольорі електрик, у Christian Dior — яскраво-рожевий варіант, а в Max Mara — об’ємне двобортне пальто апельсинового кольору.

Richard Malone
Christian Dior
Max Mara

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.