До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід по наймодніших сукнях сезону осінь-зима 2020/2021

Сукні вже давно стали річчю, над якою не владні сезони. Вони мають однаково гарний вигляд як у парі з плетеними сандалями й босоніжками, так і з грубими черевиками й елегантними чоботами взимку. Наступної осені в тренді будуть сукні з торочками в стилі вестерн, образи з незвичними вирізами, спокусливе вбрання із чорного мережива, сукні-кейпи, мінісарафани, варіанти з відкладним коміром і образи з делікатними складками. Vogue.ua зібрав повний гід по наймодніших сукнях сезону осінь-зима 2020/2021.

Givenchy
Торочки

Торочки — незаперечний лідер у колекціях дизайнерів сезону осінь-зима 2020/2021. Вони з’явилися на спідницях, жакетах і штанах, прикрасили сумки й усілякі аксесуари, а ще стали головним елементом модних суконь. Дизайнери солідарні в тому, що торочки цієї осені мають бути довгими й помітними. Ось кілька суконь, на які варто звернути увагу прийдешнього сезону: чорна стримана сукня з невагомими нитками струмливих торочок Jil Sander, жіночний і елегантний варіант для офісу Boss і оксамитове вбрання з великою "локшиною" Prada.

Реклама
Jil Sander
Boss
Prada
Вирізи

Цієї осені фокус із відкритої спини й глибокого V-подібного декольте плавно переміщається на талію. Сукні з ефектними вирізами в зоні преса — тренд, який ставатиме дедалі популярнішим щонайменше впродовж року. Дизайнерам дуже сподобалася ідея демонстрації косих м’язів преса й тонкої талії, тож вони почали експериментувати з новим кроєм. Proenza Schouler показали ідеально скроєну трикотажну сукню з тонкої пряжі, Off-White — варіант з глибоким вирізом і масивним ланцюгом, який можна носити вже зараз, а Prabal Gurung оспівали вбрання з вирізами, облямованими дрібними кристалами для вечірніх подій.

Proenza Schouler
Off-White
Prabal Gurung
Чорне мереживо

По-перше, чорне мереживо — це завжди спокусливо, а, по-друге, воно ніколи не виходило з моди. Цієї осені будуарні сукні особливо популярні в колекціях брендів. Tom Ford зробили ставку на силуетну ажурну сукню з напівпрозорого мережива, яку невдовзі продемонструє на червоних доріжках Белла Гадід або Емілі Ратаковскі, Fendi освідчилися будуарним сукням з ніжного мережива з елементами спідньої білизни, а Dolce & Gabbana показали сукні-халати довжини максі, які не залишать байдужими жодну жінку.

Tom Ford
Fendi
Dolce & Gabbana
Сукні-кейпи

Елегантні, гламурні й по-королівському розкішні сукні-кейпи прийдешнього сезону панують у колекціях брендів. Elie Saab показали вечірню версію смарагдового відтінку для червоних килимових доріжок, Balmain продемонстрували шовкові сукні-кейпи з глибоким V-подібним декольте, які Олів’є Рустам пропонує обіграти за допомогою шкіряного пояса, ботфортів і довгих рукавичок. Тим часом у Valentino з’явилися стримані сукні-кейпи нюдової колірної гами, які можна вдягнути з грубими черевиками.

Balmian
Elie Saab
Valentino
Відкладний комір

Відкладний комір, який прикрасив колекції брендів сезону весна-літо 2020 року, плавно перекочував до нового сезону. Улюблений тренд Instagram-модниць не збирається залишати подіумів. Якщо влітку streestyle-активістки вдягали блузи з ажурними або строгими комірцями, що відсилають до шкільної форми, то тепер дизайнери пропонують вибирати сукні з "коміром Пітера Пена". Miu Miu показали чорну максісукню з білим напівкруглим комірцем на манір форми школярів, Celine прикрасили буржуазну сукню фігурним великим коміром, а Rodarte збільшили розмір скромної деталі до лінії плечей.

Miu Miu
Celine
Rodarte
Мінісарафани

Якщо влітку одним з головних трендів були легкі сукні-сарафани довжини максі, то цьогорічного осіннього сезону пропонуємо звернути увагу на практичні мінісарафани. Ця універсальна модель гарна тим, що її можна вдягти як на голе тіло для неформального дрес-коду, так і скомбінувати з білою сорочкою або класичним гольфом для ділового бранчу. Tod's показали шкіряний бордовий сарафан, який слугуватиме ідеальною базою в осінньому гардеробі, Lanvin презентували ошатний мінісарафан для світських подій, а Versace запропонували модель, прикрашену футуристичними орнаментами, в дуеті з квітастою водолазкою.

Lanvin
Versace
Tod's
Шлярки

Цієї осені дизайнери дають ще один шанс полюбити жіночні сукні зі складками. Тепер культові драпірування 1980-х перетворилися на романтичні й делікатні зборки на сукнях. У колекції Victoria Beckham можна побачити елегантну сукню з об’ємними єпископськими рукавами й вишуканою зборкою до лінії стегон, у Zimmermann з’явилися богемні атласні сукні, а в Bottega Veneta — блискучі образи з ультравільними рукавами, зібраними на зап’ястках.

Victoria Beckham
Zimmermann
Bottega Veneta

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.