До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Двірський переворот: нове прочитання вбрання італійської аристократії у зніманні Vogue UA

Спеціально для vogue.ua стиліст і фотограф Бенуа Бетюм представив сучасне прочитання вбрання італійської аристократії крізь призму ікони 1990-х Ізабелли Блоу. Головною героїнею знімання стала модель Юстін Веселло, яка справді, як дві краплі води, схожа на музу Макквіна.

Реклама

Щоб оцінити стилістичні прийоми Бетюм, треба розуміти масштаби особистості Ізабелли Блоу і її внесок у розвиток модної індустрії. Англійська аристократка за паспортом і американка — на вдачу, Блоу у віці 17 років переїхала до Нью-Йорка, щоб вивчати мистецтво Давнього Китаю в Колумбійському університеті. У місті, яке ніколи не спить, вона, подружилася з Енді Ворголом, почала працювати з Анною Вінтур у Vogue і розгледіла генія в Александрі Макквіні. Нарочито ошатна Блоу вважала, що майка й джинси для сучасної дівчини — це неприйнятно, а в щоденний образ ікони 1990-х завжди вписувалася яскрава помада, підбори й капелюшок. Фактично, Блоу мала такий вигляд, що в будь-яку мить вона могла б забігти на секретну костюмовану вечірку до Ротшильдів, і бути там все одно трохи екстра.

Вибираючи образи, Блоу полюбляла крайнощі, завдяки яким і вибудовувався баланс. Вона любила поєднувати ніжний шовк з грубою шкірою, фатин з хутром, а класичні сукні, у дусі італійської аристократії 1930-х, доповнювати футуристичними ботфортами. Цю дуальність підкреслив у зніманні й Бенуа — стиліст поєднує пишні спідниці кутюрного крою зі спортивним пуховиком, додає до мінімалістичних класичних силуетів грубе взуття й експериментує з масивними прикрасами. Йому не складно додати до леліток шипів, тому що саме в цьому чорно-білому баченні й розкривається стиль Ізабелли Блоу — її максималізм, ідеалізм і небажання вписуватися в межі "зручної нормальності".

Над зніманням працювали:

Фото і стиль: Benoit Bethume @Cale Harrison

Зачіски: Ed Moelands @Artists Unit

Макіяж: Janeen Witherspoon @MA World Group

Продюсер: Xavier Bourgeois @Union Call

Сет-продюсер: Tiphaine Larrosa @Union Call

Асистенти фотографа: Louis Baquiast, Cyril Dupont, Marine Lescieux, Salome Rouquet

Асистент продюсера: Adrian Zapico @Union Call

Кастинг: Max Marzinger для JLC

Модель: Justine Wesselo @Paparazzi

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.