До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Великий тренд: повернення стилю ревучих 1920-х

Глобальна пандемія й посилені запобіжні заходи дуже вплинули на звичний перебіг подій. Тепер попит на одяг для вечірок невпинно зростає, адже покупці надолужують утрачене. Інтерес до святкових образів зріс на 145% порівняно з минулим роком, і продажі збільшуватимуться й надалі, разом з надходженням товарів нового сезону весна-літо 2022 року.

Valentino
Valentino

Matchesfashion.com коментують, що покупці дедалі частіше цікавляться сукнями від The ​​Vampire's Wife, Kika Vargas, Taller Marmo та Saloni яскравих кольорів, як-то рожевий, темно-червоний і сріблястий. Мереживні, вишиті й квітчасті сукні від Valentino, Erdem та Giambattista Valli також дуже популярні. Британський ритейлер Flannels каже про високий попит на більш сексуальні елементи гардеробу. Мініспідниці Outré від улюбленого знаменитостями бренду Poster Girl, натхненні Y2K, продаються дуже швидко, а трикотажні сукні з плетінням від Roberta Einer вже стали гітом. Але найбільший попит — на Mugler: комбінезони й сукні з сітки від Кейсі Кадуолладера, що моделюють фігуру, є бестселерами.

Реклама
Mugler, весна-літо 2021
Mugler, весна-літо 2021

Люди прагнуть отримати не тільки речі нового сезону: на сайтах перепродажу, як-то Vestiaire Collective, бум на одяг для вечірок. Представники платформи вважають, що другий сезон насиченого модою серіалу HBO "Ейфорія" став каталізатором сплеску тенденцій, орієнтованих на вечірки. З моменту появи першого епізоду, що вийшов в ефір 9 січня, на платформі на 125 % збільшилася кількість запитів щодо корсетних суконь, схожих на моделі Orseund Iris, які Джулс (Гантер Шафер) носила у серіалі. Але найпопулярнішою тенденцією стали сукні з пір’ям (кількість пошукових запитів зросла на 275%).

Блискучі речі, які можна побачити в серіалі "Ейфорія", викликали сплеск інтересу до вінтажного одягу для вечірок на платформі Vestiaire Collective

Щодо взуття, споживачі Net-a-Porter часто купують скульптурні підбори Amina Muaddi. Класичні моделі Manolo Blanhik, на кшталт фірмового стилю Hangisis, також популярні.

Ріанна в туфлях Amina Muaddi

Vogue.ua зібрав 7 речей у стилі ревучих 1920-х, які варто додати до свого гардеробу вже зараз.

Текст: Alice Cary

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.