До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 взуттєвих трендів сезону весна-літо 2022

Настав час поповнити свій гардероб модною парою взуття. Цього сезону у колекціях брендів ви знайдете взуття на будь-який смак та колір: гламурні пари, натхненні нульовими роками, спортивні та практичні дизайни, елегантні босоніжки з тонкими перемичками, міські сандалії на кожен день, а також ефектні "гладіатори". Vogue.ua зібрав 5 головних трендів цього літа, про які вам потрібно знати.

Tod's
Платформа

Взуття на високій платформі знову на піку популярності. Здійснивши тріумфальний камбек з 1970-х років, босоніжки, сандалії та мюлі на платформі тепер прикрашають колекції брендів сезону весна-літо 2022. Якщо ви шукаєте альтернативу високим підборам, то саме час придивитися до літнього взуття на масивній платформі, в якому буде набагато зручніше провести цілий день. У колекції Versace ви зустрінете ефектні пари в найсоковитіших відтінках цього сезону – від зелених мюлей до босоніжок у відтінку фуксії. У Acne Studio знайдете замшеві босоніжки на високій танкетці, а у Etro – жовті сандалії з численними ремінцями, які будуть ідеально парою в літньому гардеробі.

Реклама
Versace
Etro
Acne Studios
Гладіатори

Сандалії-гладіатори знову повернулися до списків найбажанішого взуття цього літа. Ефектне взуття в греко-римському стилі, що складається з переплетених між собою ремінців заввишки до коліна, з'явилося в колекціях багатьох брендів. Так, Valentino прикрасили гладіаторські сандалії металевими заклепками, Alberta Ferretti представили яскравий варіант у зеленому відтінку, а Prabal Gurung запропонували ніжно-блакитні гладіатори на маленькому підборі. Щоб подивитися з чим носять грецьке взуття streestyle-активістики, переходьте за посиланням.

Valentino
Alberta Ferretti
Prabal Gurung
В'єтнамки

В'єтнамки давно перестали бути винятково взуттям для пляжу. Тепер це зручне та легке взуття з перемичкою між пальцями можна з легкістю носити в місті, поєднуючи з широкими брюками та базовими топами, джинсами та сорочками, елегантними спідницями довжини міді, трикотажними сукнями та шортами-боксерами. Якщо раніше модниці обирали в'єтнамки на підборах, то цього сезону в центрі уваги опинилися пари на масивній підошві та високій платформі. Наші фаворити представлені в колекціях Coperni, Chloe та Stella McCartney.

Coperni
Stella McCartney
Chloe
Рибальські сандалі

Закрите взуття на пласкому ходу з переплетеними товстими шкіряними ремінцями і пряжкою на кісточках має назву рибальські сандалі. Саме таке взуття є найбажанішим трендом цього літа. Завдяки хорошій фіксації на нозі та зручному дизайну рибальскі сандалі полюбляють модниці в усьому світі. Ви можете комбінувати їх з діловими брючними костюмами за прикладом Versace, носити з денімом щодня, як пропонують Mossi, або поєднувати з жіночними та мінімалістичними речами, надихнувшись колекцією Max Mara.

Versace
Max Mara
Mossi
Елегатні перемички

Босоніжки з елегантними ремінцями та витонченими перемичками – жіночний тренд цього літа, який прийшов до нас з 1990-х років. Згадайте хоча б лаконічні босоніжки Керрі Бредшоу в серіалі "Секс у великому місті". Мінімалістичні пари з вишуканими перемичками, що прикрашають носок, щиколотку або зовнішню сторону взуття мають красивий вигляд на нозі і легко римуються з літнім гардеробом. Так, Rokh показали рожеві босоніжки з тонким переплетеннями, Monot запропонували білі пари, які будуть базовим взуттям у вашому гардеробі, а Supriya Lele зробили ставку на елегантний варіант із Т-подібним ремінцем.

Rokh
Monot
Supriya Lele

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.