До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних тенденцій на Тижні моди в Мілані

Цього тижня завершилися покази в Мілані, а отже настав час підбити модні підсумки. Беззастережно, одним з головних трендів наступного сезону весна-літо 2022 стане естетика нульових, яка з’явилася в колекціях багатьох італійських брендів. Серед анімалістичних принтів королем модних подіумів стало тигрове забарвлення, що витісняє зебру й леопарда зі списків бажань модниць. Також не варто забувати про торочки в новому сезоні, ажурні топи й сукні, виготовлені в техніці кроше, і силуетні жакети з акцентом на талію. Vogue.ua зібрав п’ять головних трендів на Тижні моди в Мілані, які носитимемо вже за пів року.

Dolce & Gabbana
Кроше

Ажурне в’язання й делікатне плетіння гачком стало одним з головних трендів на Тижні моди в Мілані. Кроше, що раніше асоціювалося зі старомодною бабусиною технікою в’язання, тепер дістало нове прочитання. Дизайнери запропонували сучасні затишні вироби, без яких важко уявити свій гардероб улітку 2022 року. В колекціях брендів з’явилися: спокусливі бралети з різнобарвної пряжі, елегантні сукні й комбінезони зі складного плетіння, в’язані спідниці й навіть ажурні сумки, що лише підтверджує, якою універсальною може бути ця тенденція.

Реклама
Etro
Tod's
Alberta Ferretti
Тигровий принт

У міру того, як бренди відмовляються використовувати хутро у власних колекціях, звіриний принт і далі прикрашає модні подіуми. Наступного сезону весна-літо 2022 дизайнери особливої уваги надали тигровому забарвленню. Roberto Cavalli, відомі своєю любов’ю до хижих візерунків, показали спідничний діловий костюм у котячому забарвленні, а Salvatore Ferragamo запропонували легку мінісукню для літнього відпочинку біля моря. Навіть мінімалістичний бренд Jil Sander не зміг втриматися від спокусливого тигрового принту, прикрасивши ним водолазку.

Salvatore Ferragamo
Jil Sander
Roberto Cavalli
Нульові

Влітку 2022 року в центрі уваги буде естетика нульових, яка вже не перший сезон намагається пробитися в гардероби модниць. Джинси з низькою посадкою, зухвалі мініспідниці, білизна, що визирає з-під штанів, звабливі топи, принт метеликів, мереживо й блискучі сукні стануть фаворитами в літніх образах. Пропонуємо придивитися до колекцій Blumarine і Dolce & Gabbana, а також переглянути шоу Versace, яке відкрила попзірка сучасності Дуа Ліпа.

Blumarine
Versace
Dolce & Gabbana
Торочки

Торочки — ще одна помітна тенденція сезону весна-літо 2022 року. Вони з’явилися на ажурних топах і в’язаних сукнях у колекції Alberta Ferretti у вигляді довгої струмливої локшини, прикрасили вечірню спідницю Salvatore Ferragamo шовковими делікатними нитками й додали ноток рок-шику й вестерну в колекцію Philosophy di Lorenzo Serefini. Однак богемна естетика не єдине прочитання цього тренду, дизайнери також запропонували сукні з торочками, що відсилають до 1920-х. Наприклад, блідо-рожева мінісукня Fendi, що має особливо привабливий вигляд у танці.

Fendi
Alberta Ferretti
Salvatore Ferragamo
Приталені жакети

Схоже, дизайнери втомилися від безрозмірних і завеликих фасонів, у яких важко вловити гарні вигини тіла й окреслити візуально силует. Наступного літа бренди пропонують забути про маскулінні жакети й зробити вибір на користь приталених блейзерів з окресленою лінією талії. Зокрема, Sportmax продемонстрували нейтральний бежевий ансамбль, що складається з вузьких штанів і силуетного жакета, Fendi показали струмливий блейзер із заходом, а MM6 Maison Margiela зібрали жакет на талії за допомогою мотузкового ременя.

Fendi
Sportmax
MM6 Maison Margiela

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.