До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 ікон моди, стиль яких надихнув тенденції сезону осінь-зима 2021/2022

Хоча цього сезону на подіумах не було виразних натяків на певну епоху, є багато брендів, колекції яких відсилають до гардероба таких ікон моди, як Джекі Кеннеді, Одрі Гепберн або Твіггі. Від шовкової хустки до мініспідниць, класичних комплектів піджака й штанів або альпійських светрів, від сексуальності Бріджит Бардо до шику Одрі — vogue.ua зібрав найяскравіші референси в сезоні осінь-зима 2021-2022.

Джекі Кеннеді
Джекі Кеннеді, 1962 рік
Alessandra Rich

Джекі Кеннеді може похвалитися успіхами в багатьох сферах, та особливі її досягнення у світі моди. Зрештою, не всі мають культову сумку, названу на їхню честь. Однак цього сезону колишня перша леді Америки залишила нам набагато більше, ніж просто аксесуари: від комплектів з мініспідницею до приталених пальт: Джекі виявилася не тільки невичерпним джерелом натхнення, а й легендою, яка живе незалежно від естетичних вимог поколінь.

Реклама
Одрі Гепберн
Одрі Гепберн
Max Mara

Стиль Одрі Гепберн залишався незмінним з плином часу як незаперечний еталон. Від плащів до штанів-капрі, максіокулярів і джемперів з коміром-стійкою — актрисі вдавалося в перший же день зачарувати будь-кого своєю зовнішністю і вродженою грацією. Однак цього сезону до базових речей також додалася ще одна серія аксесуарів і яскравих стильових жестів — шовкові хустки, які можна було побачити в Max Mara або Versace. Цієї осені стиль Одрі в моді як ніколи.

Твіггі
Твіггі, 1966 рік
Prada

Цього року Твіггі теж має свій триб’ют. До її фірмових мініспідниць додаються менш очевидні елементи, як-от альпійські светри або вбрання з квітчастим малюнком, а також довгі хутряні шуби — цього року Prada запропонувала ековерсію.

Бріджит Бардо
Бріджит Бардо
Dior Couture

І чому б не зануритися в чуттєвість такої легенди, як Бріджит Бардо? Ми можемо традиційно асоціювати її естетику з літом, але цієї осені подіуми, здається, сповнені рішучості показати, що навіть у найхолодніші місяці актриса може бути великим джерелом натхнення: невагомі сукні, вишукані туніки для особливих моментів або мінісукні — це лише деякі з відсилань до стилю Бардо.

Джейн Біркін
Джейн Біркін, 1971 рік
Chanel

Стиль актриси й співачки Джейн Біркін асоціюється з літом на французькому узбережжі, проте й коли на вулиці холодно, вона знає, як і далі використовувати свою найчуттєвішу сторону. Максіпальта й вироби в морському стилі задають загальний тон її зимовому вбранню, яке можна сміливо комбінувати з в’язаними мінішортами, мінісукнями або боді. Формула, яку цього сезону використовують такі фірми, як Chanel або Victoria Beckham, обіцяє створити цілісний гардероб на цей і наступний рік.

Текст: Nuala Phillips

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.