До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на Тижні моди в Нью-Йорку

Завершився Тиждень моди в Нью-Йорку й настав час розглянути головні тренди сезону весна-літо 2023, які демонстрували дизайнери. На подіумах було багато шкіри, хоча загальна інтерпретація сексуальності була менш різкою, ніж у минулі сезони. Дизайнери пропонували спідниці, напівпрозорі каптани, ніжний трикотаж й ефектні лелітки, які струменіли на поверхні суконь у стилі 1980 років у колекціях LaQuan Smith, Tory Burch і Maryam Nassir Zadeh. Міський стиль також був по-своєму чуттєвим. Так, Peter Do розстебнули ґудзики на сорочках, щоб оголити декольте, тоді як Dion Lee модернізували монстеру й додали ботанічних мотивів до свого фірмового асортименту джинсів, штанів та вкороченого верхнього одягу. Vogue.ua зібрав 5 головних трендів сезону весна-літо 2023, які можна було побачити на Тижні моди в Нью-Йорку.

Peter Do
Торочки

У своїх весняно-літніх колекціях дизайнери залишили багато незавершеного, але ми цілком погодилися з цією розповіддю. Ми бачили продовження тенденції на рибальські сітки й торочки в новій інтерпретації. Наступного сезону текстурні деталі представлені бісерними нитками, що розгойдуються на в’язаних гачком топах і верхньому одязі. Khaite експериментувала з тонкими торочками — менш ковбойськими, більш ангельськими — що майоріли на подолі максісукні. Altuzarra і Collina Strada тим часом залишили довгі пасма тканин, що вільно звисали з футболок, пожвавлюючи основні елементи гардероба в простий, але несподіваний спосіб.

Реклама
Khaite
Altuzarra
Colina Strada
Гламур 1980 років

Фасони й силуети 1980-х з ревом повернулися до життя цього сезону в Нью-Йорку, коли дизайнери прикрасили свої моделі металіком та пінистим тюлем. У Prabal Gurung було безліч троянд, приколених до плеча й стегна на асиметричних бузкових і яскраво-рожевих сукнях. Силуети в Carolina Herrera та Proenza Schouler були також ретро: спідниці-олівці, занижена талія та дискокостюми із широкими плечима, а також квітчасті принти й горошок. У Tom Ford було багато блиску, оскільки моделі ходили подіумом у хромованих костюмах.

Tom Ford
Prabal Gurung
Carolina Herrera.
Будуарна естетика

Прозорі тканини були в центрі уваги дизайнерів у 2022 році. У Нью-Йорку прозора одержимість продовжилася. У Tom Ford металеві куртки-бомбери були накинуті поверх камзолів і мереживної чорної білизни, а підв’язки були в моді в Maryam Nassir Zadeh, доповнені прозорими шовковими сліпами та штанами. Дівоча пастельна колірна гама була в Sandy Liang, де прозорі топи й спідниці середньої довжини були представлені в м’ятному й лавандовому відтінках.

Maryam Nassir Zadeh
Sandy Liang
Dion Lee
Сукні з лелітками

Сукня з лелітками стала головною окрасою Тижня моди в Нью-Йорку цього сезону. Вона завершувала шоу Tom Ford у кольорах аквамарин і бронза й мерехтіла в червоних і чорних кольорах Старого Голлівуду в Michael Kors Collection. Brandon Maxwell і Christian Siriano також віддали перевагу блискучому вечірньому вбранню й відрядили на подіум розкішні обтислі сукні.

Tom Ford
Christian Siriano
Michael Kors Collection
Повернення до школи

У колекціях Coach та Sandy Liang було багато суконь у стилі дівчат-черлідерок американських коледжів, які надали шкільній формі свого власного унікального нью-йоркського відтінку. Високі шкарпетки, плісе, мокасини та великі банти були ключовими елементами на модних подіумах.

Coach
Proenza Schouler
Sandy Liang

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.