До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 кіногероїнь з ідеальним осіннім гардеробом

Тим, хто думає про оновлення гардероба в новому сезоні, vogue.ua пропонує переглянути старі кінострічки. У них можна знайти чимало прикладів того, як впоратися з модними тенденціями.

Дженніфер Кавальєрі, "Історія кохання"

Ніхто не розуміється на трикотажі краще за Дженніфер Кавальєрі. Акторка Елі Макгроу грає американську студентку, яка ходить кампусом у хрумких сорочках, картатих спідницях і кашемірових водолазках. Її охайна естетика повертає глядачів до коріння Ralph Lauren і Tommy Hilfiger, а плюшеві верблюжі шуби подібні до моделей з колекції Max Mara осінь-зима 2019/2020.

Реклама
Лаура Бакстер, "А тепер не дивись"

У стрічці "А тепер не дивись" Джулі Крісті грає Лауру Бакстер. Вона носить картаті піджаки, спідниці довжини міді з букле й шкіряні черевики. Лаура є втіленням буржуазного стилю 1970-х, який взяв за основу осінньо-зимової колекції Еді Сліман для Celine. Бакстер також пасував би трикотаж з принтом аргайл Victoria Beckham і плісировані спідниці Marni.

Трейсі Чемберс, "Червоне дерево"

У картині "Червоне дерево" Даяна Росс грає студентку-дизайнерку Трейсі Чемберс, яка переїжджає до Риму, щоб стати моделлю. Її образи на подіумах дико експериментальні — пурпурні тюрбани й сукні-кімоно. Але в повсякденному житті вона звертається до розкішного мінімалізму, який можна побачити в осінньо-зимових колекціях Lemaire і Jil Sander. Вона носить ідеально зшиті жакети й штани, капелюхи з низькими крисами, шовкові шарфи й вишукані топи з лійкуватою горловиною à la The Row.

Мейдей, "Вид на вбивство"

Цей сезон ознаменував довгоочікуване повернення шкіряних штанів. Особливо розкішні моделі можна знайти у Bottega Veneta і Hermès. Героїня Грейс Джонс, Мейдей, поєднує їх зі шпильками, великими жакетами і яскраво-червоною помадою. Найважливіший компонент її першокласних ансамблів — кутюрний капюшон, який створив Аззедін Алая. У колекціях осінь-зима 2019/2020 схожі представили Saks Potts, Missoni й Giorgio Armani.

Су Лічжень, "Любовний настрій"

Троянди панували на подіумах сезону осінь-зима 2019/2020, зокрема, на сукнях-футлярах Dries Van Noten, спідницях-олівцях Prada і скульптурних сукнях Alexander McQueen. Замість легковажних принтів зробіть вибір на користь сміливих аплікаційних бутонів, а як їх носити підглянете в Су Лічжень, героїні романтичної драми "Любовний настрій".

Брі Деніелс, "Клют"

Замшеві міні, чоботи до колін і легкі рукави — наріжні камені гардероба Джейн Фонди в кримінальному трилері "Клют". Вона грає дівчину Брі Деніелс, яка заплуталася в таємниці вбивства й сповнена рішучості залягти на дно — завдання, з яким важко впоратися з огляду на її помітні прикраси, торочкуваті сумки й стрижку-малет. До слова про останню, вона з’явилася на подіумах Proenza Schouler і Gucci. А розкішні трикотажні вироби й блузки з воланами у стилі героїні Фонди можна знайти у Tory Burch.

Мері Корлеоне, "Хрещений батько 3"

Гардероб спадкоємиці Корлеоне — лише одна з причин подивитися третій фільм Френсіса Копполи. Хоча гру його доньки Софії критики оцінили не дуже позитивно, але посперечатися з тим, що вона має прекрасне почуття стилю, ніхто не посміє. Екстравагантні сережки, спідниці з тафти й бальні сукні — в Emilia Wickstead були настільки зачаровані Мері Корлеоне, що зробили її своєю музою для колекції осінь-зима 2019/2020, у якій представили оксамитові сукні, сумки з верхньою ручкою й рукавички до ліктя, гідні нью-йоркської дебютантки.

Даяна Крістенсен, "Телемережа"

Бежевий — один з головних відтінків осінньо-зимового сезону — з’являється ледь не в кожній колекції: від Burberry і Max Mara до Fendi й Chloé. Найкраще із цим забарвленням на екрані впоралася Даяна Крістенсен, гардероб якої можна назвати втіленням пастельних мрій: плащі, светри, спідниці-олівці й блузки в чудових відтінках шоколаду й карамелі. "Телемережа" — справжній майстер-клас із power dressing.

Вікі Пейдж, "Червоні черевички"

Simone Rocha — один з останніх брендів, що потрапив під чари казки Ганса Крістіана Андерсена "Червоні черевички" і її кіноадаптації 1948 року. Вплив фільму на колекцію помітний в усьому: від балетних силуетів, прозорої органзи й детальної вишивки на сукнях до оздобленого стразами взуття. А лондонські бренди Molly Goddard і Peter Pilotto представили низку речей з тюлю, подібних до костюмів балерини.

Рейчел, "Той, що біжить по лезу"

Рейчел — фатальна жінка, яка усвідомлює всю міць костюма, що складається зі спідниці й піджака з підкладками. Olivier Theyskens присвятив свою колекцію ретро-футуризму й додав безліч деталей, натхнених науково-фантастичною класикою Рідлі Скотта. Схожий антиутопічний настрій можна було підглянути на подіумах Saint Laurent і Alexa Chung.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.