До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які светри вибирають скандинавські модниці цієї осені

Через холодний клімат, гардероб скандинавських модниць неможливо уявити без теплих светрів. Порівняно з француженками чи італійками, дівчата з Данії та Стокгольму першими починають носити трикотажні речі та демонструвати нові осінньо-зимові тренди. Цього сезону streetstyle-інфлюєнсери вже почали показувати найбажаніші светри – від пухнастих джемперів до моделей крупної в'язки. Vogue.ua зазирнув в Instagram-акаунти модниць і зібрав найактуальніші светри сезону осінь-зима 2022/2023.

Пухнасті

Цієї осені стилістка, засновниця бренду Rotate і просто модна скандинавська дівчина Жанетт Медсен пропонує вибирати пухнасті светри з мохера або ангори для повсякденних образів. На знімку з Instagram-акаунту Жанетт демонструє м'який светр у сірому відтінку, надягнений поверх білої футболки у парі з сірими джинсами прямого крою. Ацентною деталлю у вбранні став об'ємний зелений клатч.

Реклама
Смугасті

Светр з горизонтальними смужками, який ще називають бретонкою, вже давно став класикою міського гардеробу, і модна інфлюенсерка Аннемік Кессельс лише підтверджує це власним прикладом. Серед повсякденних образів дівчини часто помічають смугасті светри, які можна носити з елегантними широкими брюками, синіми джинсами, шкіряними спідницями, чи зав'язати на плечах поверх жакета або пальта.

З високим горлом

Коли на вулиці стає значно прохолодніше, найпрактичнішою й найуніверсальнішою річчю в гардеробі стають светри з високим коміром. Завдяки такому джемперу вам не доведеться думати про додатковий шарф або куртку, яка може закрити ваше горло. Скандинавська streetstyle-зірка Перніль Тейсбек вибрала цього сезону мінімалістський чорний светр з високим горлом, який можна комбінувати з будь-якими речами – від брючних костюмів до суконь у квітковий принт.

Логоманія

Логоманія, яку любили бренди в нульових роках, знову повернулася на модні подіуми, а потім потрапила просто в гардероби до інфлюєнсерів. Тому якщо вам подобаються великі логотипи або монограми на одязі, можете сміливо вибирати такі светри. Наприклад, скандинавська модниця Емілі Сіндлев, відома своєю любов'ю до яскравих речей, цієї осені придбала собі светр Miu Miu і носить його з балетками та брюками-карго.

Коси

Светри великої в'язки – класика осіннього гардеробу. Вони не лише зігрівають у холодну погоду, а й створюють додатковий затишок завдяки вовняним косам. Модниця Аннабель Розенталь вибрала для себе видовжений молочний светр із косами, який вона одягла соло замість сукні в парі з високими чобітьми.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.