До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: осінні тренди, які вже стали модною класикою

Поряд з яскравими сукнями в дусі 1920-х, взуттям на платформі, "плюшевими" сумками та іншим яскравим одягом та аксесуарами, цього сезону актуальні також кілька осінніх трендів, які насправді вже стали безперечною класикою, що давно завоювала своє місце в гардеробі. Жакети з чоловічого плеча, леопардовий принт, торочки — це лише деякі тенденції, які, мабуть, ніколи не виходили з моди.

Костюмний жакет
Фото: JONATHAN DANIEL PRYC

Хоч на початку 2000-х жакети втратили свою актуальність на користь екстравагантніших речей, цього сезону костюм з піджаком став синонімом несподіваного оптимізму, оскільки він асоціюється як із соціальним контекстом, так і з роботою поза домом. Oversize — завжди правильна інвестиція, але в колекціях Givenchy, Saint Laurent і Gucci були також наявні приталені блейзери, які візуально освіжають образ.

Реклама
Темні джинси
Фото: DIEGO ANCIANO

Ще один безперечний лідер осіннього гардероба. Джинси прямого крою кольору індиго — це позиція, яка допомагає швидко скласти десятки різних образів, і тому є завсідником модних подіумів. Цього року силуети як і раніше варіюються від прямих ліній до ультрашироких, а Hermes, Molly Goddard і Zimmermann сходяться на думці, що робити ставку треба на необроблений денім.

Куртка в стилі сафарі
Фото: DIEGO ANCIANO

Відтоді як Ів Сен-Лоран створив його, жакет Saharan не покидав гардеробів модниць, знову й знову повертаючись на подіуми в оновлених варіаціях. Об’ємні кишені та нейтральні відтінки можна побачити в Max Mara, Palmer Harding, Private Policy і Balmain, одного з брендів, де цей непідвладний часу стиль відчувається найліпше.

Леопардовий принт
Фото: JONATHAN DANIEL PRYC

Відносини світу моди з леопардовим принтом складні й часто переходять від радикальної відмови до абсолютної любові, коли усвідомлюються всі переваги цього візерунка. Як у колірних варіантах, так і в традиційніших тонах, леопард з’явився у Dior, Etro, Michael Kors Collection і Dolce & Gabbana. Найкращий осінній вибір — пальто або мідісукні з характерним принтом.

Високі чоботи
Фото: JONATHAN DANIEL PRYC

Це ще одна класична річ осіннього гардероба. Цього сезону можна робити ставку як на моделі на високих підборах, так і на пласкій підошві. І хоча перші виграли гру на подіумах, як це можна було помітити у Victoria Beckham, Isabel Marant, Fendi та Saint Laurent, не можна залишати поза увагою других від The ​​Row і Gucci.

"Плюшеві" елементи
Фото: ICÍAR J. CARRASCO

Можливо й дивно бачити цю осінню тенденцію серед тих, які можна вважати класикою, адже через неоднозначність її не часто спостерігаєш у сезонних гардеробах. І все ж екохутро — великий тренд колекцій осінь-зима 2021/2022, у чому можна переконатися завдяки шоу Miu Miu, Dries Van Noten і Prada.

Сукня-комбінація
Фото: DIEGO ANCIANO

Немає сукні, що ліпше за цю уособлює дух вечірки й водночас є найкращим спільником повсякденних виходів. Комбінація здатна вписатися майже в будь-яке вбрання, і хоча прості мінімалістичні сукні — правильна інвестиція, не варто відкидати й моделі з мереживом, наприклад як у Gucci, Dries Van Noten або Jil Sander.

Трикотаж
Фото: DIEGO ANCIANO

Не буває осіннього гардероба без хоча б одного светра з високим горлом, який автоматично створює комфорт. Цього сезону трикотажні джемпери оновлюються й трансформуються, щоб стати головними героями повсякденних образів. Найближчими місяцями радимо звернути увагу на трикотажні комплекти.

Туфлі на підборах і з гострим носком
Фото: DIEGO ANCIANO

Хоча платформа вже й посіла своє місце серед популярного взуття сезону, є також і велика кількість різноманітних варіантів на підборах і з гострим носком, як у колекціях Valentino, Saint Laurent, Versace або Schiaparelli. Це позачасова модель, що згодиться і для вечірок, і для офісного дрес-коду.

Торочки
Фото: STYLE DU MONDE

Крім кінематографічного жанру, вестерн — це та модна естетика, яка більшою чи меншою мірою завжди представлена в гардеробі. Хоча ковбойські чоботи можуть бути найліпшим свідченням, торочки будуть наступними — це одна з перших прикрас в історії моди, що й тепер може легко перетворити образ.

Текст: María José Pérez Méndez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.