До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: 9 ідей для прихильників класики

Від Ентоні Ваккарелли в Saint Laurent до Алессандро Мікеле в Gucci: вибух блискіток, срібла й плюшу, що роблять одяг та аксесуари розкішними, святковими й максималістськими атрибутами, цілком логічний — у новому сезоні бажання пишно вбиратися стало гострішим. Однак тепер перший рядок у списку головних модних тенденцій належить практичності. Vogue.ua зібрав 9 ідей для прихильників класики й естетики old money.

Нейтральний total look
Фото: ICÍAR J. CARRASCO

Хоч ця зима має всі шанси тривати під гаслом яскравих відтінків, під час минулих Тижнів моди на вулицях модних столиць можна було помітити велику кількість бежевих, світло-сірих і всіх тих тонів, які вже давно вважаються базовими. Такі відтінки руйнують кліше темного гардероба в холодну пору року, а отже, світлий total look стане найкращим рішенням цього сезону.

Реклама
Сукня-комбінація
Фото: ICÍAR J. CARRASCO

Ідея про те, що прихильники класичного стилю носять тільки формальний одяг, втратила актуальність: streetstyle-хроніки засвідчують, що ця естетична школа має безліч версій, зокрема й чуттєву. У такому разі стануть у пригоді босоніжки з тонкими ремінцями, пальто класичного крою і, звісно, сукня-комбінація.

Легінси зі штрипками
Фото: ICÍAR J. CARRASCO

Цей елемент може видатися несподіваним, та образи streetstyle-зірок й Instagram-інфлюенсерів засвідчують, що він вартий місця в класичному гардеробі. Головне — поєднувати легінси з темними й нейтральними предметами одягу. Непогано, якщо вони мають строгий силует, наприклад, туфлі-лодочки або водолазка.

В’язаний комплект
Фото: JONATHAN DANIEL PRYCE

Ідея комфорту в усьому перекочувала й на вулиці. В’язані комплекти, переважно суцільного крою, спокійних кольорів і несподіваних силуетів, прекрасно працюють як повсякденна уніформа.

Мініспідниця
Фото: DIEGO ANCIANO

Попри певну зухвалість цього типу спідниць, вони також згодяться й для класичних образів. Довжина міні охопила майже всі подіуми сезону весна-літо 2022, тому варто випробувати деякі стильні формули вже тепер: міцна тканина, простий крій і зручна довжина.

Брючний костюм
Фото: DIEGO ANCIANO

Темний брючний костюм асоціюється з формальністю, до певної міри строгістю і, звісно, негласною класикою. Пом’якшити образ допоможуть розслаблені аксесуари: великі ланцюги, сумки на короткому ремінці й протисонцеві окуляри.

Пальто teddy
Фото: DIEGO ANCIANO

"Плюшеві" пальта вже не перший сезон штурмують список головних тенденцій. Це чудова альтернатива іншим типам верхнього одягу, яка дає змогу розслабити образ, що може містити інші формальні елементи гардероба й аксесуари.

Червоний колір

Хоча прихильники класичного стилю зазвичай вибирають позачасові нейтральні відтінки, вони також знають, який вплив може мати хороший колірний акцент. З усіх доступних цього сезону, червоний найкраще відповідає меті: зрештою, це ще одна бездоганна класика. Зверніть увагу на його поєднання із сірим замість чорного.

Леопардовий принт
Фото: DIEGO ANCIANO

Леопардовий — це принт, який навряд чи зазнає невдачі, особливо коли він міститься на легких і струмливих тканинах, як-от віскоза або шовк. Радимо придивитися до сорочок, блуз і спідниць, а також дрібних аксесуарів.

Текст: María José Pérez Méndez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.