До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: 7 головних трендів на Тижні моди в Копенгагені

У Копенгагені завершився Тиждень моди, який вже не вперше продемонстрував, що скандинавські дизайнери – це одне з найцікавіших явищ, що зараз відбуваються в індустрії моди. Вони – самобутні і сміливі, тонко відчувають дух часу і справді турбуються про екологію. Не відстають від них і гості модних шоу, які мають безпосередній і розслаблений вигляд. Vogue.ua вибрав ключові стритстайл-тренди з вулиць данської столиці.

Мінімалізм

Мінімалізм – перше слово, що спадає на думку при згадці скандинавської моди. Місцеві жительки обожнюють монохромний одяг простого крою, що не заважає рухам. 2019 року мінімалізм по-данськи – це вільні сукні світлих відтінків, елементи чоловічого крою і переосмислений робочий одяг.

Реклама

<b>Копен_Минимал</b>

Присмак гірчиці

Кольори, пов'язані з природою, не втрачають своєї актуальності. І якщо минулого сезону вулиці Копенгагена масово заполонили різні відтінки піску, то тепер їх замінила гірчична палітра – вона також має природній вигляд, але при цьому додає образу трохи яскравості.

<b>Копенгорчица</b>

Акцент на плечах

Багатогранна мода 1980-х не залишила байдужими і скандинавських дівчат, які з усього її різноманіття найактивніше попрацювали з акцентованою лінією плеча. Частина з них зробила ставку на маскулінні жакети, які одягнула з джинсами або штанами, а частина продемонструвала ультражіночну сторону цієї тенденції за допомогою скульптурних блузок і романтичних суконь.

<b>Копен_Плечи</b>

Помітний аксесуар

Данки не люблять одяг, що кричить сам за себе. У їхніх образах не завжди можна визначити, що за бренд вони сьогодні вибрали, але що стосується аксесуарів – зовсім інша справа. За сумками у руках місцевих модниць сміливо можна складати списки головних it-bags сезону. Серед їхніх лідерів – нові моделі Bottega Veneta, Chloe і Loewe.

<b>Копен_Сумки</b>

У чоловічому стилі

Брючний костюм – ще одна обов'язкова річ у гардеробі скандинавок. І поки дизайнери в Парижі та Мілані показують моделі з підкресленими таліями, в Копенгагені не готові жертвувати зручністю і вибирають об'ємні двійки, в які можна затишно загорнутися.

<b>КОпен_Костюм</b>

Квітковий базар

Що за літо без квітів? З цим твердженням погоджуються і гості Тижня моди в Копенгагені, які щосили підтримують популярність квіткових принтів. З усього різноманіття локальні стритстайл-зірки найбільше полюбляють розсип дрібних бутонів.

<b>Копен-Цветы</b>

Друга шкіра

Несподівано для багатьох на вулицях Копенгагена запанували шкіряні штани. Вони є чудовою інвестицією в гардероб цієї осені, адже прохолодним літом такі пари мають гарний вигляд з відкритими босоніжками і струмливими блузками, а з настанням похмурої погоди складуть гідну пару теплим светрам і стійким черевикам.

<b>КОпен-кожа</b>

Фото: SOREN JEPSEN

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.