До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який верхній одяг вибирають скандинавські модниці цієї осені

Скандинавський стиль тривалий час асоціювався в багатьох з мінімалістичною естетикою та стриманою колірною палітрою, однак тепер це зовсім не так. Головні streetstyle-зірки північних столиць уміло впроваджують до свого повсякденного гардероба яскраві кольори, сміливі фактурні рішення й гру з формами. Дедалі частіше на вулицях Копенгагена й Стокгольма можна побачити модниць у сукнях кольору фуксії з невагомими рукавами, різнокольорових светрах у парі зі шкіряними штанами, ненудних спідницях-олівцях, доповнених ефектними аксесуарами, а також пальтах зі складними принтами.

До слова, верхній одяг для скандинавських дівчат відіграє особливу роль в осінньо-зимовому гардеробі, адже вони не з чуток знають, що таке морози. Vogue.ua зазирнув до Instagram-акаунтів модниць і подивився, яким пальтам, пуховикам і дублянкам вони віддають перевагу в цьому сезоні.

Реклама
Перніль Тейсбек

Гардероб відомої данської модниці Перніль Тейсбек — інструкція щодо застосування скандинавського стилю в повсякденному житті. Вона вміло міксує базові позачасові речі з гостромодними трендами. Цього сезону Перніль вибирає поєднання довгого молочного пальта в дуеті з грубими чоботами на масивній підошві, мінідублянку карамельного кольору вона носить із силуетною трикотажною сукнею, а тренч комбінує зі шкіряними штанами й лоферами.

Емілі Сіндлев

Streetstyle-активістка Емілі Сіндлев обожнює яскраві кольори, вигадливі принти й незвичайні поєднання стилів. Подібно до Керрі Бредшоу, вона вміє вписати найексцентричніші речі в повсякденний гардероб і має в них гармонійний вигляд. Навіть об’ємне чорне пальто у стилізації Сіндлев має ненудний вигляд, якщо поєднати його з неоновим жакетом і спортивним лонгслівом. Коротку дуту куртку Емілі пропонує міксувати з грубими черевиками на платформі й мініспідницею, а пальто чоловічого крою в помаранчевому відтінку — подружити із зеленою сумкою.

Дар’я Баранник

Основу осінньо-зимового гардероба норвезької модниці Дар’ї Баранник становить верхній одяг у всіх відтінках нюду. Вона вибирає лаконічні пальта, ефектні шуби й елегантні пончо в приємних бежевих кольорах, які ідеально вписуються в осінні пейзажі. Подібний вибір верхнього одягу можна назвати практичним і позачасовим, оскільки класичний відтінок camel легко комбінувати з іншими кольорами, складаючи нові образи. Крім того, пальта відтінків бежевого, про які ми розповідали раніше, ніколи не вийдуть з моди.

Тіна Андреа

Інфлюенсерка з Осло Тіна Андреа врізноманітнила свій гардероб наймоднішим верхнім одягом цього сезону. В її арсеналі можна знайти образ з об’ємною шубою з кучерявим штучним хутром, яку вона римує зі шкіряними штанами й сорочкою. Стьобане пальто Тіна носить з лакованими прямими штанами й білими ботильйонами, а актуальне пальто-бушлат обігрує масивними чоботами й короткими шортами, не забуваючи вдягнути капронові чорні колготки.

Каролін Бломст

Якщо зазирнути в Instagram-акаунт Каролін Бломст, можна помітити безліч всілякого верхнього одягу — від об’ємних дублянок-авіаторів до елегантних пальт. Модниця зі Швеції не тільки обожнює верхній одяг, а й уміє його стилізувати. Теплий пуховик Бломст носить з модним в’язаним аксесуаром під назвою капор, картате пальто поєднує з бретонкою й синіми джинсами, а мінімалістичне чорне пальто доповнює черевиками-челсі, бейсболкою й светром, зав’язаним поверх верхнього одягу замість шарфа.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.