До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як стритстайл змінився цього року

Минув рік відтоді, як streetstyle-звіти замість світлин галасливої ​​юрби, зустрічей з відомими людьми й запаморочливого вбрання демонструють маски, що приховують усмішки. Все це зникло, коли звичний Тиждень моди став майже неможливим.

У жовтні минулого року Асьєль, фотографка за лаштунками Style du Monde, була в Парижі, щоб знімати стритстайл-репортажі для Vogue. Вона згадала про певну дивину зустрічей з моделями, дизайнерами й редакторами, яких знала багато років, — до друзів, що їх зазвичай обіймала, цього разу вона не могла підійти ближче як на шість футів. Це відчуття, якого багато хто з нас зазнав у той чи інший момент: зустрічатися з родиною й друзями просто неба, але не мати можливості повністю виявити свою втіху.

Реклама

Звісно, не все було погано. Оскільки нині не час для багаторазової зміни вбрання, ми знову побачили невимушений, індивідуальний стиль гостей столиці. "Мені справді сподобалося, що це мало такий щирий вигляд, — каже Асьєль. — Деякі моделі пробували нові цікаві поєднання, наприклад, светр поверх джинсової куртки. Це все ще був практичний одяг, але з деякими цікавинками. Я завжди ціную цей елемент несподіванки".

Багато людей на знімках Асьєль зовсім не були моделями, відомими людьми або редакторами, а були стильними місцевими жителями, які просто прогулювалися або поспішали у справах. Вільніший графік показів дав їй рідкісну можливість поблукати улюбленими районами й знову сфотографувати місцевих жителів.

"Дуже цікаво спостерігати, як люди реагують, тому що вони запитують: "Для кого ця світлина?". Коли я відповідаю їм, що це для Vogue, вони не можуть у це повірити, — каже фотографка. — Це справді повернуло мене до джерел, коли я почала знімати вуличний стиль в Антверпені у 2008 році, просто тому що мені подобалося спостерігати за вбранням студентів". Як і раніше важко передбачити, коли — і якщо — світові Тижні моди й вуличний стиль повернуться до своєї колишньої слави, але ми тримаємося за це почуття надії.

Текст: Emily Farra

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.