До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про нову колекцію окулярів Tom Ford

В окулярах Tom Ford – весь шарм дизайнера-перфекціоніста, режисера-інтелектуала та ідеально одягненого чоловіка, Тома Форда.

Кадр з фільму "Самотній чоловік", 2009 рік

Дух часу, доречний кивок 1970-м рокам, продуманий дизайн, делікатна італійська збірка і лінзи з захистом від екранного випромінювання – окуляри з осінньої колекції Tom Ford відповідають всім вимогам до тієї ідеальної пари, яку можна носити весь сезон, і наступний теж. Квадратні, підкреслено маскулінні оправи із знаковим логотипом у вигляді букви Т, як грубуваті oversize, так і класичної квадратної форми, личать всім типам обличчям і поєднуються з будь-яким одягом: їх можна одягнути під смокінг, розслаблений кашемір вихідного дня, діловий або спортивний костюм. Колір і фактура впливають на амбьянс: черепаховий ацетат, матовий або блискучий, дають кінематографічний ефект і наліт ретро, ​​чорний колір має суворіший і сучасніший вигляд.

Реклама
Кадр з фільму "Самотній чоловік", 2009 рік

Про нову колекцію окулярів, про те, як за ними доглядати, і що говорить сам Том Форд про вибір оправи, розповідає Олександр Пастушенко, байєр Tom Ford, (категорія окуляри) в Україні.

Про осінньо-зимову колекцію окулярів Tom Ford

Колекції окулярів Tom Ford виходять вже дванадцять років. У новій роботі Том Форд немов відправляє шанувальників бренду в минуле. Оправи великі і досить масивні, але загальна стилістика витримана в строгому мінімалізмі.

<b>очки форд</b>

Чому окуляри Tom Ford – це класика поза часом і поза тенденціями?

З цим твердженням можна погодитися лише частково. Оптична класика – це перевірені часом авіатори, вайфарери, клабмастери, яких у великих колекціях Tom Ford десь третина. Авторство в них легко вгадується завдяки характерному Т-логотипу, але впізнаваність марки надають більш харизматичні моделі, характерні для нової ери оптичного дизайну. Вони складні і гібридні, їх не так просто описати словами: на базі "метеликів" і "масок", так звані "м'які квадрати", дуже незвичайні через поєднання напівпрозорого і матового ацетату.

Кадр з фільму "Самотній чоловік", 2009 рік
Як правильно вибирати окуляри і доглядати за ними?

Що стосується вибору, окуляри – це емоційна покупка, і тут не може бути "правильно" і "неправильно". Можу сказати про свій досвід: приміряю багато і, якщо закохуюся в модель, тільки тоді вона мені потрібна. Варто сформувати гардероб окулярів для різних випадків. Якщо слідувати рекомендаціям щодо стилю Тома Форда, не варто залишати житло без сонцезахисних окулярів. А отже, вони повинні відповідати ситуації і призначенню, в тому числі, за ступенем затемнення. Вважається, що авіатори універсальні і всім личать. Я б від них утримався, особливо на місці жінок. У чистому вигляді ця форма дуже специфічна і в більшості випадків груба. Всі окуляри вимагають догляду, головне правило – окуляри можуть перебувати або на переніссі, або в футлярі, іншого місця для них немає, інакше вони швидко стануть непридатними. Те ж саме станеться, якщо їх носити на голові подібно обручу для волосся. Щоб лінзи прослужили довго, варто протирати їх спеціальною серветкою і спеціальним спреєм для лінз, а не деталями одягу або іншими підручними засобами.

<b>том форд очки</b>

Яка модель окулярів Tom Ford вважається культовою?

Якщо ви маєте на увазі моделі, що засвітилися в кінематографі, цей культ штучний, спровокований продакт-плейсментом. Але найбільш культова і впізнавана форма окулярів у колекції Tom Ford та, яка повторює знак нескінченності. На базі її є безліч сексапільних форм, і ось вони дійсно вирізняють марку і зробили її знаменитою.

<b>форд бесконечность</b>

Єврооптика

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.