До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Артсезон у ЦУМі: колаборація універмагу із Сергієм Майдуковим

ЦУМ відкриває осінній сезон запуском артвітрин і серією ілюстрацій, які спеціально створив для пакетів центрального універмагу один з найвідоміших українських художників — Сергій Майдуков.

У кожній із семи вітрин можна легко розпізнати авторський стиль і почерк художника — графіка з елементами кубізму. За свою стрімку кар’єру Майдуков встиг попрацювати з такими виданнями, як: The Guardian, The New Yorker, The Washington Post, The Architectural Review, Financial Times Weekend та багатьма іншими. У творчості Сергій Майдуков часто надихається Києвом, його архітектурою, а також активно відгукується на важливі соціальні теми, залишаючись водночас винахідливим і коректним. ЦУМ як архітектурний об’єкт з 80-річною історією є невіддільною частиною життя сучасного Києва. Тому на початку нового артсезону креативній команді було особливо важливо запросити до співпраці художника, який поділяє любов до рідного міста.

Реклама

"Наша співпраця з ЦУМом відбулася у два етапи й кожен з них втілювався за найкращими, у моєму розумінні, прикладами креативної колаборації. Команда ЦУМу довіряє художникові в поглядах, підхоплює ідеї, удосконалює їх і втілює так, що роботи додатково наповнюються високою технічною якістю, набувають нових властивостей. Я щиро вдячний ЦУМу, Марусі, Максиму, Вірі й Христині за ефективну, легку, синергійну спільну роботу й за відчуття завершеності. Креативна команда ЦУМу — профі!" — коментує Сергій Майдуков.

За допомогою текстильних панно, абстрактних форм, додаткового об’єму й фактур, вибраної палітри глибоких і насичених відтінків, креативна команда ЦУМу трансформувала малюнки Сергія Майдукова в артінсталяції. Ескізи художника плавно перетікають від вітрини до вітрини й утворюють єдину картину. В оформленні використано такі матеріали, як текстиль, метал, прозорі плівки й фарби. Текстиль вибрали як основний матеріал, оскільки його фактура багато в чому відповідає ретро-стилістиці ілюстрацій. Також у межах артсезону цього року нові пакети універмагу прикрасила серія авторських малюнків Майдукова. В основі трьох ескізів — обрис впізнаваного фасаду, зображення квітки й абстрактний образ дівчини.

Колаборації з художниками й діячами мистецтва стали доброю традицією для ЦУМу. Нагадаємо, що торік оформлення осінніх вітрин було розроблено спільно з 8 талановитими українськими артдіячами, серед яких: Маша Рева, Julie Poly, Оксана Левченя, Вова Воротньов та інші. А пакети були представлені в колаборації з британським ілюстратором Спіросом Галарісом.

Осінні вітрини центрального універмагу милуватимуть око до кінця жовтня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.