До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знаменита вечірня сукня принцеси Діани піде з молотка

Принцесу Діану завжди пам'ятатимуть за її благодійну діяльність, а ще за вроджене почуття стилю. Чи варто дивуватися, що шанувальники принцеси Уельської жадають поглянути на культові речі з її гардероба?

Принцеса Діана і Джон Траволта

На аукціоні Kerry Taylor, який відбудеться 9 грудня в Лондоні, з молотка продадуть оксамитову вечірню сукню з відкритими плечима – одне з найбільш знакових вбрань леді Ді. У ньому принцеса Діана з'явилася на державній вечері в Білому домі 1985 року, де її сфотографували під час танцю з актором Джоном Траволтою під пісню з фільму "Лихоманка суботнього вечора". Стартова ціна сукні – £350,000.

Реклама

"Принцеса Діана була іконою стилю свого часу. Кожен дизайнер мріяв одягнути її, – кажуть у Kerry Taylor. – Куди б вона не пішла, до лікарні чи на прогулянку полем, вона надихала жінок різного віку і національностей". Автором сукні є Віктор Едельштейн, який створював вбрання для Діани протягом 11 років.

Принцеса Діана вбирала цю сукню ще три рази: для державного візиту до Австрії 1986 року; вночі в Королівському оперному театрі 1991 року; і для портрета авторства графа Сноудона 1997 року. Пізніше того ж року, всього за два місяці до своєї смерті, Діана продала сукню на аукціоні за £100 000, щоб зібрати кошти для благодійних організацій з боротьби зі СНІДом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.