До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Всі члени королівських сімей, які відмовилися від своїх титулів

Меган Маркл і принц Гаррі стали не першими членами королівської сім'ї, які відмовилися від своїх титулів і привілеїв. Раніше й інші члени монарших сімей відрікалися своїх звань з різних причин: хтось зробив це заради кохання, хтось через скандал, хтось прагнув нормального, непублічного життя, а за інших це вирішили. Vogue UA зібрав 6 випадків, в яких члени королівських сімей відмовлялися від свого статусу.

Меган Маркл і принц Гаррі
Едуард VIII

Король Едуард VIII, який займав трон у Великобританії з кінця січня до грудня 1936 року, відомий тим, що зрікся престолу заради кохання. Як британський монарх, Едуард VIII був номінальною главою англіканської церкви, закони якої не дозволяли розведеним знову вступати в шлюб, якщо їх колишнє подружжя перебувало в числі живих. Аби стати законним чоловіком своєї коханої Волліс Сімпсон, яка була двічі розлучена, Едуарду VIII довелося відмовитися від корони. Пара прожила в шлюбі 35 років, аж до смерті Едуарда VIII.

Реклама
Едуард VIII
Принц Ендрю

Принц Ендрю – третя дитина і другий син королеви Великобританії, Єлизавети II. Через його зв'язки із засудженим сексуальним злочинцем Джеффрі Епштейном, а потім недоречні коментарі на його захист і відсутність співчуття щодо жертв Епштейна в скандальному інтерв'ю на каналі BBC, герцог Йоркський був змушений відмовитися від виконання офіційних обов'язків члена королівської сім'ї.

Принц Ендрю
Японська принцеса Аяко Морія

Відповідно до закону про престолонаслідування в Японії, жінка, що вступає в шлюб з чоловіком, який не має стосунку до корони, має відмовитися від свого статусу. Саме на цю жертву пішла принцеса Аяко, яка вийшла заміж за бізнесмена Кея Морія в жовтні 2018 року. У листопаді 2019 року в пари народився син.

Аяко Морія та її обранець
Діти королівських сімей принца Карла Філіпа і принцеси Мадлен

Торік король Швеції Карл XVI Густав позбавив усіх своїх онуків королівських обов’язків. Тепер діти принцеси Мадлен і Кріса О'Нілла, а також принца Карла Філіпа і принцеси Софії, перестають бути членами шведського королівського дому. Принцеса Леонор, принц Ніколас, принцеса Адрієнна, принц Александр і принц Габріель – звільнені від виконання королівських обов'язків. Проте з ними залишаються герцогські титули, даровані королем Карлом XVI Густавом при народженні.

Принцеса Мадлен і Кріс О'Нілл з дітьми
Норвезька принцеса Марта Луїза

Донька норвезького короля Гаральда V і королеви Норвегії Соні відмовилася від свого статусу Її Королівської Величності ще 2002 року. Причиною такого рішення стало бажання принцеси приватного та професійного життя.

Норвезька принцеса Марта Луїза
Королева Нідерландів Беатрікс

Поширена причина зречення престолу – вік. У британських королівських сім'ях прийнято брати на себе відповідальність за правління до самої смерті, тоді як монархи по всьому світу передають свою владу наступному поколінню. Так вчинила королева Нідерландів Беатрікс, яка після 33 років правління, 2013-го, дозволила своєму синові Віллему-Александру перейняти владарювання.

Королева Нідерландів Беатрікс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.