До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Віцепрезидентка США Камала Гарріс на обкладинці американського Vogue

Команда американського Vogue завжди активно реагує на політичний порядок у рідній країні. Не стали винятком і останні президентські вибори, перемогу в яких здобули представники демократичної партії — Джо Байден і Камала Гарріс. Вони працюватимуть на посадах президента й віцепрезидента США відповідно. Головне глянсове видання країни не могло оминути цієї важливої ​​події, адже місис Гарріс стане першою жінкою на цьому посту. Їй присвячено новий лютневий номер Vogue US.

Камала ГаррісФото: Тайлер Мітчелл (vogue.com)

Видання випустило відразу дві обкладинки, присвячені першій жінці-віцепрезидентці США. На головній Гарріс постала у своєму фірмовому образі, що знайомий мільйонам виборців і складається з блейзера по фігурі Donald Deal, прямих джинсів і кедів Converse. Позує вона на зелено-рожевому тлі, який викликав чимало обговорень у соціальних мережах за останню добу, але вибрали його не просто так. Це поєднання відтінків відсилає до важливої ​​частини життя Гарріс — її роботи у складі афроамериканської спільноти Alpha Kappa Alpha Sorority, Inc. в університеті Говарда. Організацію було засновано ще в 1908 році, а її офіційними кольорами відтоді вважають відтінки зеленого яблука і рожевого лосося. Упродовж багатьох років їх носили такі жінки, як легенда телебачення Філісія Рашад, математик Кетрін Джонсон і письменниця, лауреатка Нобелівської премії Тоні Моррісон. У своїй автобіографії Гарріс докладно розповідає про вплив AKA на неї як особистість: "Нам не просто розповіли, що ми маємо здібності й нахили зробити щось значуще в житті, нас навчили максимально використовувати свій потенціал".

Реклама
Камала ГаррісФото: Тайлер Мітчелл (vogue.com)

На диджитал-обкладинці Гарріс уже позує у формальнішому образі — сіро-блакитному костюмі Michael Kors Collection. Цей бренд вже давно є одним із символів американської модної індустрії, тому у виборі цього образу також криється важливе послання щодо підтримки місцевого бізнесу.

На сайті американського Vogue вже можна прочитати весь матеріал про Камалу Гарріс, у якому не просто перераховано факти з її біографії, а висвітлено її життя як особистості, людини з власними сумнівами й страхами, а головне — безапеляційною вірою в перемогу демократії і власні сили. Також в інтерв’ю Гарріс розповідає про перші кроки на новій посаді: "Перші сто днів нашої роботи буде зосереджено на боротьбі проти епідемії коронавірусу. Ми маємо взяти під контроль цю епідемію. Серед наших першочергових завдань — поширення вакцини й використання Закону про оборонну промисловість, який дасть змогу збільшити виробництво й розповсюдження вакцини, а також масок, халатів і рукавичок". Ще одним важливим пріоритетом своєї роботи Гарріс називає підтримку науки та її використання в боротьбі з кліматичними змінами, від яких зараз страждає весь світ і США зокрема.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.