До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Натхненні Боуві: найкращі образи з подіумів

Девід Боуві британський рок-співак і автор пісень, а також продюсер, звукорежисер, художник і актор. Саме так про нього пише "Вікіпедія". Однак для модного світу він ще й постійне джерело натхнення. Його образи впізнавані в колекціях брендів найрізноманітніших стилів від шанувальника театральних постановок Жана-Поля Готьє до бельгійського генія Рафа Сімонса. 8 січня виповнюється 75 років з дня його народження, а Vogue.ua згадує пам'ятні fashion-образи, яких би просто не було без британця.

Показ весняно-літньої колекції 2013 року Jean Paul Gaultier був присвячений головним поп-зіркам вісімдесятих. Того вечора по подіуму крокували моделі в образах Грейс Джонс, Енні Леннокс, Боя Джорджа і Мадонни, однак найбільш яскраво і точно дизайнерові вдалося передати образ Девіда Боуві в його знаменитому комбінезоні і з характерною панківською зачіскою.

Поєднання брючного костюму з глянцевим блиском і сорочки з графічним принтом з колекції Miu Miu осінь-зима 2012/2013 підкорило не одне модне серце, але справжні шанувальники співака впізнали в цих образах героя Девіда Боуві з кліпу "Є життя на Марсі?". Причому, головною підказкою для них став макіяж очей моделей: їхні повіки були покриті щільним шаром яскраво-блакитних тіней.

Мінімаліст Раф Сімонс як креативний директор Christian Dior (2012 – 2015) не раз ламав стереотипи і щодо свого творчого почерку, так і щодо ДНК довіреного йому модного Дому. Однак поява на кутюрному шоу моделей в обтислих трикотажних комбінезонах зі строкатими принтами, у яких часто з'являвся на сцені Девід Боуві, мало ефект зірваної бомби. Ці помітні і навіть епатажні речі миттєво стали популярними у модних стилістів та заполонили сторінки глянцевих журналів.

Образ Зіггі Стардаста, вигаданого сценічного персонажа Боуві, діяв на модних дизайнерів як гіпноз, особливо на тих, хто ріс під його музику в сімдесятих. Так, 2011 року відомий своєю любов'ю до рок-н-ролу Крістофер Декарнен, на той момент креативний директор Balmain, представив колекцію, обличчям якої цілком міг стати Зіггі Стардаст.

Вікторіанська епоха близька всім британцям і навіть шанувальник рок-н-ролу і яскравих барв Девід Боуві іноді приміряв похмурі образи, гідні наслідування. Не менш тонко цю епоху в одній з колекцій осінньо-зимового сезону відчула і Сара Бертон з Alexander McQueen.

Що може бути спільного у авангардного Девіда Боуві і прихильника вічних цінностей Ральфа Лорена? Однак один з ключових образів бренду – широку сорочку, заправлену в вільні штани, підтяжки із застібками-кліпсами і краватку – нерідко вибирав і британський співак.

Ще один культовий образ Боуві в жовтому костюмі 2011 року частково повторив у своїй колекції італійський дует Dolce & Gabbana. На тлі мереживних суконь цей образ мав вельми несподіваний і, тим самим, ще більш пікантний вигляд.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.