До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська модель Настя Абрамова про залаштунки шоу Dolce & Gabbana Alta Moda

Минулих вихідних Доменіко Дольче і Стефано Габбана влаштували масштабне шоу от-кутюр на півдні Сицилії, яке присвятили темі античності. Однією з учасниць жіночого показу Dolce & Gabbana Alta Moda стала українська модель Анастасія Абрамова. Нам вона розповіла про залаштунки цього шоу, кастинг і враження від підготовки.

Анастасія Абрамова за лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda
Про кастинг

З брендом Dolce & Gabbana я працюю вже не вперше, тому класичного кастингу "з нуля" у мене не було. Кастинг-директор відразу запросив мене на примірку.

Реклама
Анастасія Абрамова за лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda
Про свій образ

Якщо модель бере участь у шоу Dolce & Gabbana не вперше, то найчастіше під час примірки на столі вже лежить її світлина з минулого сезону і підібраний образ. Кілька сезонів я не працювала з брендом, тому мені було дуже приємно побачити своє фото, а також зустріти знайомі обличчя швачок, асистентів, стилістів, кастинг-директора. Коли на мене вдягнули золотисту сукню, її відразу ж почали підганяти під мої параметри та затягнули корсет максимально туго. Потім Доменіко, Стефано і Табіта закололи мені волосся красивими блискучими шпильками і вплели кілька стрічок. Я пройшлася, вся команда схвалила результат і образ затвердили.

Анастасія Абрамова на шоу Dolce & Gabbana Alta Moda

Уже перед шоу Доменіко робив фінальний огляд моделей: оцінював образ в цілому, контролював посадку речей і обраним гостям показував якісь деталі вбрання. Так, з його розмови з Анною Вінтур я дізналася, що на створення тканини для мого образу знадобився тиждень, а прошита вона золотою ниткою в 22 карати.

Анастасія Абрамова за лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda

Я обожнюю те, який вигляд одяг Dolce & Gabbana має на мені, і як відчувається на тілі. Це дуже жіночно.

Про підготовку

Наш бекстейдж розмістили трохи нижче основного подіуму, на одній з вілл, там встановили станції візажистів та майстрів з волосся. Саме там команди Гвідо Палау і Пет Макграт перетворювали моделей в грецьких богинь у стилі Dolce & Gabbana.

За лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda

Сам день почався о 10 ранку з генеральної репетиції з музикою і світлом. На щастя, все минуло дуже швидко, ми не стояли під розпеченим сонцем довго, тому що за ніч до цього була міні-репетиція на локації. Потім почалася б'юті-підготовка, а після 7 вечора всі вирушили в dressing-area. За годину до шоу нас почали переодягати в наші образи. Всюди були охоронці, оскільки ми представляли не лише одяг, але і ювелірні прикраси. Після цього моделі по одній вирушали з нашої станції переодягання в бекстейдж-зону біля храму, з якої ми вже і виходили на подіум.

Анастасія Абрамова за лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda

Особливо хочу вказати кількість моделей, залучених до шоу. 125 дівчаток прибули в Сицилію, і б'юті-команді потрібно було всіх нафарбувати, зробити їм зачіски, манікюр та педикюр. Були побоювання, що ми можемо не встигнути до початку шоу, адже сицилійська спека внесла свої корективи в підготовчий процес, але в результаті всі впоралися.

Анастасія Абрамова за лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda
За лаштунками шоу Dolce & Gabbana Alta Moda
Про атмосферу

Кожне шоу Dolce & Gabbana – це завжди красива історія, а цього разу ще й панувала особлива атмосфера. У нас всіх було відчуття урочистості і чогось грандіозного. Все-таки от-кутюр дозволяє не поспішати і вкладати в кожну деталь максимум часу і зусиль. Зіграла свою роль у загальній атмосфері і локація. Шоу відбулося в Долині храмів, недалеко від містечка Агридженто. Я до сих пір не можу повірити в те, що це все відбувалося по-справжньому. Подіум збудували в древньому храмі богині Згоди Конкордії і ми дефілювали в місці, якому понад 2000 років.

Особливим моментом для мене став фінальний вихід, адже саме мені довірили його розпочати. Серце билося так, наче я вперше виходжу на подіум, а по тілу побігли мурашки. Здавалося, їх не зупинити. У той момент тільки зайшло сонце, перед очима були сутінки з помаранчевою лінією на горизонті, світло софітів, епічна музика, легкий вітерець і ця колекція, присвячена античному світу. Я не могла повірити, що перебуваю тут і зараз.

Dolce & Gabbana Alta Moda

Після фінального виходу моделі поверталися і по одній ставали на східці, де чекали сеньйорів Доменіко Дольче і Стефано Габбана на уклін. Оскільки я йшла першою, то опинилася на найвищій сходинці і мені було добре видно все, що відбувається внизу. На кілька секунд навіть відчула себе глядачем.

Про Сицилію

Найсумніша частина в робочих поїздках – те, що навіть у найкрасивіших місцях немає мінімального вільного часу, як-от на екскурсії. Я навіть не встигла поплавати в басейні в нашому ж готелі. Тільки дорогою з аеропорту до готелю вдалося трохи розглянути острів, а також на самій локації під час репетицій ознайомитися з цією пам'яткою архітектури, внесеною до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Dolce & Gabbana Alta Moda

Дякую за допомогу з підготовкою матеріалу агентству Ego Models.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.