До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвідоміші портрети представниць британської королівської родини

З нагоди 40-річчя герцогині Кембриджської, яку називають майбутньою королевою Великої Британії, Кенсінгтонський палац опублікував її нові офіційні портрети. Створив їх легендарний фотограф Паоло Роверсі, вбрання для знімання пошили в Alexander McQueen, а прикраси взяли з ювелірної колекції британських монархів. Світлини викликали такий сильний суспільний захват, що ми вирішили згадати офіційні портрети інших представниць британської королівської сім’ї.

Офіційний портрет герцогині Кетрін
Єлизавета II

Коронація Єлизавети II відбулася 1953 року, а перший офіційний портрет юної королеви довірили фотографу Сесілу Бітону, який також знімав Одрі Гепберн, Мерилін Монро і Вінстона Черчілля. Бітон закарбував її в сукні авторства придворного модельєра Нормана Гартнелла, фіолетовій мантії, яку пошили спеціально для цього заходу 12 майстринь, та імператорській короні, створеній ще в 1820-му.

Реклама
Офіційний портрет королеви Єлизавети II
Принцеса Маргарет

Одним з найвідоміших портретів молодшої сестри королеви, принцеси Маргарет, став портрет авторства Сесіла Бітона з нагоди її 19-річчя. Його опублікували 8 липня 1949 року. Однією з найпомітніших деталей цього образу є браслет Cartier з перлів. Він прикрашений літерою М, увінчаною короною, що відсилає до імені господині.

Офіційний портрет принцеси Маргарет
Принцеса Діана

Принцеса Діана часто знімалася для офіційних портретів, частину з них зроблено під час офіційних заходів, наприклад, на церемонії одруження з принцом Чарльзом, а частину знято в студії. Один з найчарівніших кадрів зроблено в 1984 році з маленьким принцом Вільямом на руках.

Офіційний портрет принцеси Діани
Принцеса Анна

У серпні 2020 року принцесі Анні, єдиній дочці королеви Єлизавети II, виповнилося 70 років. З нагоди ювілейної дати Кенсінгтонський палац опублікував портрети авторства фотографа Джона Суоннелла. На них принцеса Анна позує в резиденції Геткомб-парк у графстві Глостершир.

Офіційний портрет принцеси Анни
Принцеса Шарлотта

Попри те, що Шарлотті, дочці принца Вільяма і Кейт Міддлтон, всього шість років, вона вже може похвалитися кількома офіційними портретами. До речі, знімає її сама герцогиня Кембриджська, яка захоплюється фотографією. Ми б хотіли вирізнити її перший публічний знімок, коли їй було всього кілька місяців.

Офіційний портрет принцеси Шарлотти

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.