До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ольга Левентіс — про допомогу біженцям, єдність українців і роботу під час війни

Засновниця піар-агенції UPRISINGPRODUCTIONS Ольга Левентіс від часу повномасштабного вторгнення повністю змістила фокус своєї професійної та громадської діяльності. Сьогодні вона допомагає біженцям, волонтерить та опікується інформаційною підтримкою подій в Україні. Ми поговорили з Ольгою про організацію допомоги в Монако, де вона нині мешкає, роботу під час війни і заходи модної індустрії, які треба організувати.

Ольга Левентіс (Olga Leventis)
Одяг: @vikyraderstudio
Про початок війни

Про напад на Україну я дізналася під час польоту Лос-Анджелес — Париж. Попри тривалий переліт мені абсолютно не хотілося спати, мучили якісь незрозумілі передчуття — має статися щось недобре. Вірити не хотілося, але інтуїцію не обдуриш. Коли я приземлилася, в телефоні було близько 150 повідомлень і пропущених дзвінків. Стало зрозуміло, що найгірші побоювання стали реальністю. Перше повідомлення було від мами: "Олю, у нас війна. О четвертій ранку почалися вибухи, нас бомблять. Дуже страшно". Моє серце розірвалося на мільйони шматочків, було складно стримувати емоції та сльози. Мої близькі й рідні люди там, де почалася війна, моя країна у вогні.

Реклама
Про перші дії

Зізнаюся, що в перший тиждень війни я перебувала в цілковитому шоку — складно було прийняти нову реальність і повірити, що це правда. За сім днів стало зрозуміло, що не можна страждати, а треба діяти — разом з близькими друзями, які теж живуть у Монако, ми скооперувалися й почали допомагати нужденним. Тоді вже в Європу ринули перші потоки біженців і їм була потрібна допомога — матері й діти стали нашими першими підопічними. Ми відкрили в Монако два пункти збору допомоги, куди щодня надходили харчі, медикаменти, дитячі товари, одяг. Частину цієї гуманітарної допомоги ми роздавали на місці, частину надсилали безпосередньо в Україну. Працювали як за запитами саме до нас, так і за контактами, які отримували від інших волонтерів. На сьогодні пункти прийняття гуманітарної допомоги ми закрили, але й далі працює наш благодійний фонд — отримуючи будь-яку фінансову допомогу, ми закуповуємо всю потрібну продукцію саме за конкретними запитами. Після того, як перша хвиля біженців минула, такий підхід дає змогу фокусуватися на головному й доправляти тільки найпотрібніше.

Ольга Левентіс (Olga Leventis)
Одяг: @vikyraderstudio
Про легалізацію в Монако

Головне, що треба знати про Монако — це обмежена кількість доступного житла, адже князівство зовсім невелике. У кого з цим розв’язане питання (вас запросили друзі й забезпечили житлом), то влада дає дозвіл на проживання від 6 місяців до 3 років. В одному зі своїх недавніх інтерв’ю князь Альбер II заявив, що хоч обмеженість ринку житла в Монако створює певні труднощі, вони тісно співпрацюють з французькою владою в цьому питанні. Крім того, кожній родині нададуть фінансову допомогу в розмірі приблизно 15 євро на день на людину і талони на придбання харчових продуктів. Також князь Альбер II анонсував організацію навчання українських дітей та мовної інтеграції в суспільство.

Про роботу під час війни

У мене піар-агенція UPRISINGPRODUCTIONS. Наша діяльність спрямована на кастинг талантів для престижних міжнародних видавництв, також ми продюсуємо знімання наших проєктів. З початком війни я взяла невелику паузу в роботі, щоб сфокусуватися на благодійній та гуманітарній діяльності. Один з останніх проєктів, яким я пишаюся, — організація знімання для міжнародного глянсового журналу з Вікі Радар — однією з топових fashion-інфлюенсерів, сім’я якої живе в Україні. У себе в соціальних мережах, за якими стежать понад пів мільйона підписників, Вікі підтримує Україну, організовує допомогу в Мюнхені й закликає не забувати про людей у її рідній країні.

Ольга Левентіс (Olga Leventis)
Одяг: @vikyraderstudio

Також UPRISINGPRODUCTIONS залучає до роботи українські таланти — фотографів, візажистів, стилістів і всіх фахівців з нашої сфери, кому потрібна сьогодні робота. Війна як ніколи возз’єднала українців і ми всі одне одному допомагаємо, хто чим може.

Про допомогу модної індустрії

Індустрія моди може однозначно надати велику підтримку й допомогу Україні, організовуючи благодійні заходи, залучаючи до роботи фахівців з України та підтримуючи інформаційно. Згадати хоча б шоу Balenciaga і той сильний меседж, який Демна Гвасалія зміг донести за допомогою цієї колекції всьому модному світу. Також міжнародна преса може потужніше підтримувати українські бренди, яким сьогодні життєво важливо виходити на світові ринки — це продаж, це робочі місця, це податки. Тільки спільними зусиллями ми зможемо вистояти в цій битві.

Ольга Левентіс (Olga Leventis)
Одяг: @vikyraderstudio

Фото: Sarah Krick

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.