До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гра в бісер: інтерв'ю з Майклом Корсом

Американський дизайнер Майкл Корс зумів побудувати бізнес-імперію, не втративши смаку до великої гри.

Майкл Корс

Майкл, ви один з найуспішніших героїв нью-йоркської модної сцени. Наскільки Америка і її культура вплинули на вас і сформували як дизайнера?

Реклама

Мене завжди надихали ікони американського джетсету зразку 1960-70-х: Лорен Гаттон, Джекі Кеннеді-Онассіс, Стів Макквін. У час моєї юності всюди були їхні світлини, зроблені на вечірках у Нью-Йорку або на Капрі. Вони – найкраще підтвердження того, що можна жити на підвищених обертах і при цьому завжди мати приголомшливий вигляд. Це взагалі дуже американський підхід – поєднувати прагматизм і розкіш, простоту і витонченість, стоїцизм і жіночність. Весь мій бренд побудований на цьому.

Michael Kors осінь-зима 2019/2020

Ви виконали колосальний шлях: почали з нью-йоркського магазину Lothar's, де прикрашали вітрини, і прийшли до мільярдної імперії з вашим ім'ям. Завжди мріяли зіграти по-великому?

У мене були великі плани, але навіть у найсміливіших мріях я не міг собі уявити нічого такого. Коли я ріс, бути успішним дизайнером означало продаватися в одному з лондонських універмагів або мати магазинчик десь у Канаді – це вважали ледь не піком кар'єри. Чи міг я припустити, що коли-небудь наші магазини будуть розкидані по всьому світу, від Канзасу до Києва? У жодному разі.

Колекції Michael Kors випромінюють радість і оптимізм. Це своєрідна реакція на те, що сьогодні відбувається у світі?

Я переконаний, що мода точно відображає дійсність. Але іноді вона дає відсіч реальності. Я не раз помічав, що у важкі часи люди тягнуться до красивих речей, які можуть покращити настрій і прикрасити їхні будні. Так було в 1970-х: переїхавши до Нью-Йорка, я потрапив у досить брудне і небезпечне місто, але там влаштовували неймовірні вечірки і самовіддано грали в високу моду. Я невиправний оптиміст і дуже люблю свою роботу – думаю, це помітно у всьому, що ми робимо.

Michael Kors осінь-зима 2019/2020

Ваша осінньо-зимова колекція – гімн гедонічній епосі Studio 54. Як сильно вона базується на ваших особистих спогадах про ті дні?

Ніхто не знає, скільки ночей я провів у стінах клубу Studio 54, – навіть у свій випускний вечір я був там. У цій колекції я намагався передати божевільний дух гламуру і неймовірної свободи, який панував на тих вечірках. Мені завжди подобався логотип Studio 54 – ми гралися з ним і наносили на все: від суконь-футболок, розшитих пір'ям та лелітками, до пуховиків. Жест, слід сказати, абсолютно в дусі цього місця.

Michael Kors осінь-зима 2019/2020

Після десятиліть роботи в модному бізнесі, що змушує ваше серце битися частіше?

Вірите чи ні, я, як і раніше, втягнутий у всі аспекти роботи компанії і так само безмежно люблю дизайн. Братися до нової колекції, влаштовувати покази і ділитися з публікою результатами дев'ятимісячної роботи, бачити наші речі на червоних доріжках або просто на вулицях міста – для мене все досі дуже захопливо. Натхнення чатує всюди: його можуть дарувати барви і сюжети, зауважені під час відпустки, нова постановка на Бродвеї або незнайома дівчина, що крокує по вулиці. Найважливіше – пам'ятати про це і дивитися на світ широко розплющеними очима.

Michael Kors осінь-зима 2019/2020

Текст: Веня Брикалін

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.