До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фітнес-секрети Зої Салдани

Американська акторка Зої Салдана 19 червня святкує свій день народження. Зірка фантастичного всесвіту "Аватара", інопланетянка Гамора з "Вартових Галактики" і мама трьох дітей, Зої в 45 років має кращий вигляд, ніж багато жінок у 30. Vogue.ua вирішив дізнатися, як їй це вдається, і зібрав п'ять головних фітнес-секретів акторки.

Зої Салдана

Інтервальні тренування

Замість довгих кардіосесій і виснажливих силових тренувань Салдана вибирає інтервальний метод, який практикує тричі на тиждень. Дівчина робить ставку на 20-хвилинні тренування, які з легкістю може провести як у тренажерному залі, так і у себе вдома. Інтервальні тренування не тільки спалюють підшкірний жир, але і покращують роботу серцево-судинної системи. "Спочатку я бігаю на місці протягом 30 секунд, потім присідаю, а потім беру в руки важкий м'яч і ходжу з ним, поки у мене не збільшиться пульс. І так кілька разів", — розповідає Салдана.

Реклама
Зої Салдана

Збалансоване харчування

Салдана зробила вибір на користь здорових і екологічно чистих продуктів. В її раціоні завжди є риба, курка, яйця, крупи, боби, свіжі овочі і фрукти. Акторка категорично проти продуктів у банках і пластикових упаковках. Що стосується десертів, то Зої вибирає ягоди, які їй замінюють молочний шоколад. "Я, радше, з'їм чорний шоколад з ягодами годжі, ніж молочний шоколад, напханий трансжирами", — каже Салдана.

Зої Салдана

Життя без дієт

Зої Салдана переконана, що дієти не працюють. Вона їсть майже все, просто зберігає баланс у харчуванні. "Я намагаюся не позбавляти себе чогось, бо якщо я кілька днів поспіль їстиму тільки салати і білки, мене потягне на вуглеводи. Але коли я їм усе, що хочу, в межах норми, я менше думаю про їжу і більше думаю про все інше. Я їм, щоб жити, а не живу, щоб їсти", — каже Зої.

Зої Салдана

Безглютенове харчування

Зої Салдана страждає на аутоімунний тиреоїдит. Зважаючи на це, вона виключила з раціону їжу, що спричиняє запалення, — глютен і молочні продукти. Салдана харчується за принципом 80/20. 80% раціону складають продукти без глютену, а 20% — все інше. Чоловік акторки — італієць, проте на знак солідарності підтримує харчування Зої. Тепер вони разом використовують борошно з кіноа і готують тісто з цвітної капусти.

Зої Салдана

Power Yoga

Зої Салдана вже давно не фанатка гантелей і великих ваг. Вона вибирає силову йогу, у якій робить акцент на правильному диханні. Power Yoga здебільшого спрямована на розвиток пластичності й на збільшення м'язової сили. "Зазвичай я виконую вправи на маті, в темряві, без кондиціонера. Тіло не горить, як після залу, його температура залишається помірною. Найважча вага, що я піднімаю, — моя власна. Якщо медитую, то мені потрібна м'яка музика без слів, але якщо я прийшла на йогу з друзями, то складаю класний плейлист, щоб ми круто позаймалися", — ділиться Салдана.

Зої Салдана

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.