До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Два в одному: інтерв'ю з сестрами Постернак – українськими фотографинями в Нью-Йорку

Сестри Женя і Таня Постернак перебралися з Києва до Нью-Йорка. Там вони знайшли новий дім і виявили в собі пристрасть до фотографії.

На Жені: топ з віскози і поліаміду, Alaïa; вовняна спідниця, Max Mara; атласні босоніжки, Marni. На Тані: бавовняна сорочка, Mansur Gavriel; вовняне пальто, вовняні штани, шкіряні туфлі, все – Celine

Про кар'єру

Реклама

Таня: "До переїзду у Нью-Йорк Женя працювала в журналістиці, а я – в рекламі. Фотографія була нашим хобі. У США їхали без професійних амбіцій, але з великими творчими планами – для цього спеціально оформили арт-візу. Свою фотокар’єру почали з портрета кінорежисера Тодда Солондза для маленького незалежного видання. Далі пішло-поїхало – на щастя, клієнти завжди знаходили нас самі.

Канапа Artek, стіл Marcel Breuer, лампа Muuto, ваза Jordan McDonald, принт на стіні Kohei Yoshiyuki "The Park 1971-73"

Згодом ми стали впевненішими і більш перебірливими. Більше половини пропозицій зустрічаємо твердою відмовою: намагаємося робити менше, але краще. Нам дуже щастить з проєктами для брендів і видань, які ми поважаємо. Зараз я поєдную фото з малюванням, а Женя продовжує писати вірші".

Щоразу, коли повертаємося з Європи, відчуваємо контраст культур: про l'art de vivre в Нью-Йорку ніхто не чув

Про фотографію

Женя: "Любов до краси у нас від дідуся: добре пам'ятаємо тази з світлинами в них, знятими на старий фотоапарат "Зеніт". Ми завжди були дуже уважними до деталей: зауважували дрібні недосконалості в обличчях, цікаві моменти в природі і нюанси в одязі. Складно визначити свій фотографічний стиль, але ми точно дуже допитливі. На початку шляху нас надихали фотограф Едвард Вестон і художниця Марлен Дюма. А fashion-фотографія як жанр нас мало цікавить: люди, моменти, історії захоплюють нас значно більше, ніж одяг".

Про спільну роботу

Tаня: "Ми – команда з постійним внутрішнім діалогом. Часом це суперечка, часом – розмова в унісон одна з одною. У такій роботі ми цінуємо можливість бачити кадр з різних сторін. На зйомках для нас важливе відчуття ліктя, взаємної підтримки – особливо в спілкуванні з новими клієнтами. Тому поодинці ми майже не працюємо".

На Жені: топ з віскози і поліаміду, Alaïa; шкіряна сумка, Lemaire
Ми завжди були дуже уважними до деталей: зауважували дрібні недосконалості в обличчях, цікаві моменти в природі і нюанси в одязі

Про натхнення

Женя: "Нові ідеї черпаємо звідусіль: нас надихають книги, люди і мистецтво. Перед кожною зйомкою глибоко досліджуємо тему і обов'язково накидаємо композицію кадрів. Підготовчий процес допомагає налаштуватися на потрібний лад і продумати історію, хоча буває і так, що кінцевий продукт дуже відрізняється від задуманого. Ми дуже скрупульозні у виборі моделей і локацій: нам цікаві незвичайні обличчя, складні архітектурні об'єкти, гра світла і тіней. Знімаємо переважно на плівку, цінуємо природне освітлення. Особливо любимо, коли сонце нижче – так званий golden hour".

На Жені: топ з поліестеру, кардиган з поліестеру, штани з поліестеру, все – Pleats Please Issey Miyake

Про великі проєкти

Женя: "Місяць тому ми зняли проєкт для улюбленого The New Yorker. Це не просто видання, а ціла інституція і єдиний журнал, який ми виписуємо і з побожністю читаємо від а до я. Пишаємося зйомками для американського Vogue, The New York Times, обкладинкою журналу Allure з тенісисткою Сереною Вільямс і проєктом з Дарреном Бейдером для Sadie Coles у Лондоні".

Колекція книжок і журналів

Про гардероб

Женя: "Ми обидві воліємо стриману кольорову гаму, цінуємо якісні тканини, любимо складний крій і яскраві акценти. Завжди відчували прихильність до вигадливих аксесуарів – хустинок на шию чи ексцентричних підборів.

Особливе місце в нашому гардеробі належить речам Celine епохи Фібі Файло – у кожної з нас по п'ять пар білих штанів, не менше. Любимо колекції Marni за іронію і найзручніші підбори. У нас багато речей Prada, Jil Sander, Yohji Yamamoto, Rochas, J. W. Anderson і Comme des Garçons. Колекції Issey Miyake – це геніальний концепт і зручний варіант для нескінченних перельотів. Цінуємо Mansur Gavriel за якість і практичність, а для занять спортом завжди вибираємо Adidas by Stella McCartney – поки нікому не вдалося перевершити цю марку за комфортом і кольорами.

На Тані: вовняні штани, шкіряні туфлі, все – Céline

З молодих брендів любимо SUNNEI – це геніальні творці з Мілана, а ще Peter Do і Kits – це наші талановиті друзі з Нью-Йорка. KASSL шиє чудові плащі, Retrosuperfuture забезпечує окулярами, а All Blues робить улюблені персні і сережки. З українських брендів поважаємо Bevza і LITKOVSKAYA: іронія, краса і якість завжди з ними".

Зверху вниз: шкіряна сумка, J. W. Anderson; шкіряна сумка-бочка, J. W. Anderson; шкіряна сумка, SUNNEI

Про життя в Нью-Йорку

Женя: "У Нью-Йорку ми вже шість років. За цей час любов до міста переросла в теплу прихильність, такі собі "спокійні подружні стосунки": шалена пристрасть стихла і замість неї з’явилося стійке відчуття дому.

Шовкова хустина, SUNNEI

Тут є свої плюси, але, звісно ж, є і мінуси: повсюдна дорожнеча, постійна напруга і божевільна конкуренція. Щоразу, коли повертаємося з Європи, відчуваємо контраст культур: про l'art de vivre в Нью-Йорку ніхто не чув, всі поспішають і працюють без вихідних. За кілька років ми зрозуміли, як важливо оточити себе мислячими людьми: всюди багато поверхневих розмов, мало щирості і глибини, – тому близькі друзі тут на вагу золота. Нью-Йорк не перестає дивувати неймовірною енергією і вічними контрастами: мільйонери живуть пліч-о-пліч з безхатченками, місто може бути дуже щедрим сьогодні і поставити тебе на місце завтра. Але, тим не менше, шанси на знайомство з кимось унікальним тут чатують на кожному кроці. І горезвісну американську мрію ніхто не скасовував – наш успіх найкращий приклад того".

На Тані: вовняний костюм, Gucci; шкіряний ремінь, Marni; персні, срібло, All Blues. На Жені: топ з поліаміду, Marni; вовняна спідниця, Yohji Yamamoto

Фото: Izzy Cohan

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.