До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дівчина з Данії: все про кар’єру супермоделі Гелени Крістенсен

25 грудня 55 років виповнюється данці Гелені Крістенсен — знаменитій супермоделі 1990-х. Її нерідко називали однією з найвродливіших жінок на планеті, а вона зовсім не боялася проявляти свій зухвалий характер і приміряти найпровокаційніші ролі.

Гелена Крістенсен для GQStyle Germany

Кар’єра Крістенсен почалася 1986 року, коли вона перемогла в конкурсі "Міс Данія". Потім 18-річна скандинавка брала участь у конкурсі "Міс Всесвіт", і хоч не виграла, привернула до себе увагу. Дівчина вирішила не зупинятися й подалася до Парижа, де вдало знялася для місцевої версії журналу Elle. Потім була обкладинка Vogue, яку зняв Пітер Ліндберг, і обожнювання головних дизайнерів того часу. Джанні Версаче захоплювався її фігурою, Джон Гальяно підкреслював силу її характеру і яскраву харизму, Карл Лагерфельд надихався її ногами.

Реклама

<b>Хелена КристенсенПодиум1990е</b>

Фотограф Герб Рітц просто називав її найгарнішою жінкою у світі. Саме він зняв Гелену 1994 року для календаря Pirelli, і цю фотосесію досі вважають однією з найуспішніших за всю історію календаря.

Вже на початку 1990Гелена Крістенсен була не тільки популярна в індустрії, а й мала справжню народну любов. 1991 року вона знялася у чуттєвому кліпі Кріса Айзека WickedGame, у якому її героїня ставала об’єктом чоловічих фантазій. Музичні експерти досі називають це відео одним з найсексуальніших в історії.

Ще одна важлива кар’єрна перемога данки — співпраця з білизняним гігантом Victoria'sSecret. Її темпераментний характер і зовнішні дані ідеально підкреслювали цінності бренду. Сама Гелена в інтерв’ю жартувала, що в усьому винні її батьки, адже в її жилах тече одночасно данська й перуанська кров, лід і полум’я в одному флаконі.

Гелена Крістенсен для каталогу Victoria'sSecret, 1996

1996 року письменник Френк Декар зарахував Крістенсен у своєму матеріалі для TheNewYorkTimes до "Чудової сімки" — списку топмоделей, які визначили цілу епоху. Цей матеріал підбив і певний підсумок того, що данка зробила і чого досягла. Наприкінці 1990-х вона поступово захопилася й іншими проєктами: сама знімала, пробувала себе в кінематографі, дизайні одягу та опікувалася захистом довкілля. Гелена Крістенсен працює моделлю досі, але це тільки частина її різнобічного життя, а vogue.ua згадує найяскравіші її роботи з 1990-х — чесного часу, що дуже надихає.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.