До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Condé Nast припиняє співпрацю з Маріо Тестіно та Брюсом Вебером

Нове розслідування The New York Times вказує на випадки сексуальних домагань з боку Маріо Тестіно та Брюса Вебера. Обвинувачення Маріо Тестіно, улюбленцю британської королівської сім’ї та світового глянцю, висунули 13 чоловіків-моделей та асистентів, в той час, як проти комерційно успішного Вебера засвідчили 15 осіб. Обидва фотографи заперечують такого роду обвинувачення. Журнал Vogue та видавничий дім Condé Nast заявили про припинення співпраці до з'ясування обставин.

Ювілейна обкладинка американського Vogue. Фотограф: Брюс Вебер

"Останні декілька місяців були надзвичайним часом розплати та змін, і я, як і багато інших, була вражена мужністю тих, хто виступив із заявами про сексуальні домагання, – коментує головний редактор американського Vogue Анна Вінтур. – Зловживання владою продовжувалось надто довго в багатьох місцях, зокрема у Вашингтоні, в Голлівуді, в ефірі, в журналістиці, в Силіконовій долині, і, що не менш важливо, в моді, де багато молодих жінок та чоловіків заявляли про маніпуляції і примус під час зустрічей, зйомок та інших робочих ситуацій".

Реклама
Фотограф Маріо Тестіно

В Condé Nast також сформували нові правила для працівників та творчих команд, аби подбати про безпечне робоче середовище. Серед них: відмова від роботи з неповнолітніми моделями, заборона вживання алкоголю під час зйомок тощо.

У своєму коментарі щодо ситуації з Вебером та Тестіно, Анна Вінтур наголосила, що контриб'ютори були її особистими друзями і багато зробили для бренду. Головний редактор американського Vogue вірить у силу прощення та каяття, але до з’ясування обставин призупиняє роботу з фотографами.

Читайте також:

Час ЛГБТ: про що пишуть на новому сайті Condé Nast

Conde Nast закликає боротися з домаганнями у модній індустрії

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.