До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Кіма Джонса – нового креативного директора Dior Homme

Кім Джонс провів на посаді головного дизайнера чоловічого одягу Louis Vuitton практично сім років. На його рахунку також надзвичайно успішна колаборація з Supreme, співпраця з Fragment Design і британськими художниками Джейком і Діносом Чепмен. Колекція для Supreme була настільки популярною, що мало не вперше в світовій практиці на щасливчиків, яким вдалося придбати речі Louis Vuitton х Supreme, здійснювали напади, а худі і рюкзаки продавалися на інтернет-аукціонах за надто завищеними цінами.

У січні 2018 року стало відомо про те, що Кім Джонс покидає знаменитий французький Будинок. Тоді віце-президент Louis Vuitton Майкл Берк сказав, що для нього "було великою честю працювати з Джонсом, а його талант передбачати тренди допоміг вивести Louis Vuitton на новий рівень". Однак довго без діла Джонсу сидіти не довелося і вже 19 березня його офіційно представили як нового дизайнера Dior Homme. На цій посаді він замінив Кріса ван Аша.

Louis Vuitton осінь-зима 2018/2019
Дитинство

Кім Джонс народився в Лондоні в 1979 році, а так як його батько був гідрогеологом, майбутнього дизайнеру довелося багато подорожувати по всьому світу. Еквадор, Африка, країни Карибського басейну – змішання безлічі культур з ранніх років вплинуло на формування його особистості. "Дитинство в Африці з маленькими ящірками, зміями, слонами і навіть гнівливими бабуїнами – ти завжди пам'ятаєш про це, це завжди з тобою", – розповів він The New York Times в 2011 році. Після закінчення Central Saint Martins в 2002-му Джонс навіть створив власний бренд, а через шість років став креативним директором Dunhill. А ще через три роки трапився контракт з Louis Vuitton.

Фото: Instagram @mrkimjones
Louis Vuitton осінь-зима 2017
Колекціонування

"Моя особиста колекція снікерсів складається з більш, ніж 500 пар, – поділився він з Designboom в 2016 році. – Я зберігаю їх в своєму будинку в Лондоні, також ними заповнені всі шафи в моїй паризькій квартирі. Особливо багато у мене Nike Air Jordan і Huaraches". Щоправда, крім спортивного взуття Джонс також з трепетом ставиться до вінтажної моди: Vivienne Westwood, Stephen Linard, Rachel Auburn, Modern Classics, Issey Miyake, Jean Paul Gaultier. Як зізнається дизайнер, предметом особливої пристрасті є колекція Christopher Nemeth.

Фото: Instagram @mrkimjones
Визнання

Одним з перших покупців Кіма Джонса свого часу став Джон Гальяно. "Він купив половину моєї випускної колекції, – розповів Джонс The Guardian. – Напевно, це була грандіозна подія, але в той час я ще нічого не розумів. Я був просто засмучений, тому що хотів залишити собі куртку, яку він купив".

Реклама
Амбіції і кадри

Джонс завжди говорив, що мріє стати головним дизайнером великого модного Будинку. Його амбіції були завжди більшими, ніж створення власного бренду. "Як незалежний дизайнер, я ніколи не міг би робити те, що можу робити в Louis Vuitton. Потрібно бути дуже наївним хлопцем, щоби не скористатися таким шансом".

Louis Vuitton Menswear весна-літо 2012 – перша колекція Кіма Джонса для бренда

"Коли я почав, ми робили чотири колекції на рік, а тепер ми робимо 12. Це багато. Я завжди чекаю, що моя команда отримає гроші за 12 колекцій, а не чотири. Я проти того, щоби працювати безкоштовно. Більш того, я вважаю, що дуже важливо вміти зберегти хорошу команду. У багатьох будинках є жорстка ієрархія і плинність кадрів, а я не люблю постійних змін. Моя "права рука" зі мною вже 10 років, і я повністю можу покластися на цю людину. У нас завжди є стажери і якщо вони дійсно гарні в роботі, я піду до генерального директора і скажу: "Я хочу зберегти цю людину, тому що знаю – він буде цінним членом команди".

Фото: Instagram @mrkimjones

За матеріалами: Vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.