До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фактів про нового креативного директора Givenchy Метью Вільямса

Метью Вільямс — дизайнер, який отримав премію LVMH, улюбленець Белли Гадід і протеже Каньє Веста. Від планів Вільямса зі сталого розвитку до його зв’язків з музичним світом — називаємо шість цікавих фактів про нового креативного директора Givenchy.

Мэтью Уильямс в финеле шоу 1017 Alyx 9SM осень-зима 2020/2021Метью Вільямс у фіналі шоу 1017 Alyx 9SM осінь-зима 2020/2021

Разом з друзями, креативним директором Dior Men Кімом Джонсом і Вірджилом Абло біля керма чоловічої лінії одягу Louis Vuitton, 34-річний Метью Вільямс заповнив склад священної трійці групи LVMH, коли його оголосили креативним директором Givenchy 15 червня. На посаді він замінює Клер Вейт Келлер, яка залишила бренд у квітні 2020 після трьох років роботи.

Реклама

Тільки час покаже, у якому напрямку Вільямс — дизайнер відомий тим, що робить спортивний одяг класу люкс — розвиватиме Givenchy, але це, безумовно, буде відходом від елегантних суконь, які схвалила Одрі Гепберн, а Вейт Келлер витягла з архіву Юбера де Живанши.

Мэтью Уильямс для проекта Moncler Genius, 2019Метью Вільямс для проєкту Moncler Genius, 2019

1. Метью Вільямс — засновник Alyx, лейбла, який він назвав на честь своєї дочки.

Спортивний концептуальний лейбл, який дебютував у сезоні осінь-зима 2015/2016, гідний своєї слави. Монохромні з ніг до голови образи й безліч металевих виробів, зокрема й пряжка культового ременя Rollercoaster, дизайн якої був навіяний ременями безпеки атракціонів каліфорнійського парку розваг Six Flags.

Метью Вільямс і Кім Джонс

2. Музичні зв’язки дизайнера — знамениті власники "Греммі"

Вільямс належить до нової породи дизайнерів, зануреної в колективний дух музики й моди. Як колишній креативний директор Lady Gaga, з якою він деякий час зустрічався, Вільямс працював над музичними кліпами й убранням співачки як на сцені, так і поза нею для "2-метрового подіуму" між дверима готелю й лімузином. Після Ґаґи Вільямс працював художнім керівником у Каньє Веста, де опікувався оформленням альбомів і турів. З моменту заснування Alyx марка знайшла шанувальників в особі Skepta, Dua Lipa, A $ AP Rocky і Drake.

3. Позиція Вільямса зі сталого розвитку може змінити вектор роботи у сфері розкоші

З екосвідомою практикою в основі Alyx — включно з використанням переробленого текстилю й техніки безводного фарбування — цілком імовірно, що Вільямс виведе стійкість на передній план у Givenchy. У червні 2019 року бренд спортивного одягу також представив технологію блокчейну — деякі теги продуктів тепер мають сканований QR-код, який показує всю історію ланцюжка постачання одягу, зокрема й інформацію про те, де було отримано сировину, на якому заводі річ було зшито і як її доставляли. Той, хто працює з Alyx, також має підписати Кодекс етики бренду, який містить безліч соціальних і екологічних правил.

Белла Хадид во время шоу 1017 Alyx 9SM осень-зима 2020/2021Белла Гадід під час шоу 1017 Alyx 9SM осінь-зима 2020/2021

4. Вільямс — приклад "міжнародного" дизайнера.

Вільямс народився в Чикаго, штат Іллінойс. Виріс у Каліфорнії й деякий час провів у Нью-Йорку, а потім переїхав зі своєю дружиною Дженніфер і їхніми двома дітьми до Феррари, на півночі Італії, у 2017 році. Це рішення наблизило його до фабрик Alyx і забезпечило бажані зміни: "Я хотів змінити умови, — сказав дизайнер Vogue торік. — Коли я планував створити власний бренд, то зрозумів, що Італія — ​​це єдине місце у світі, де я можу зробити все, що хочу, найвищої якості й з найкращих матеріалів. Це чудовий досвід — бути в тридцятирічному віці й дізнаватися про нову культуру, нове місце".

Мэтью Уильямс Метью Вільямс

5. Він кинув художню школу й став дизайнером-самоуком

Спочатку Вільямс хотів отримати ступінь у галузі мистецтва в Каліфорнійському університеті, але кинув навчання через один семестр, коли зрозумів, що його інтереси більше пов’язані з модою. Потім була робота з лейблом Corpus і в бутику Maxfield у Лос-Анджелесі, і — хоча заявку Вільямса на навчання в Школі дизайну Парсонс відхилили — він переїхав до Нью-Йорка, де внаслідок співпраці з Леді Ґаґою його "хрещеним батьком" у сфері моди став фотограф Нік Найт. 2016 року Вільямс увійшов до короткого списку на премію LVMH для молодих дизайнерів. Але кому потрібен диплом з коледжу, якщо у вас є наставники в особі Ніка Найта і Дельфін Арно?

6. Вільямс — король інкогніто

Працюючи з Каньє Вестом, Вільямс створив колектив Been Trill з Героном Престоном і Вірджилом Абло (тодішнім креативним директором Веста) і відтоді співпрацював з Nike, Mackintosh, Vans і Dior Кіма Джонса. Він став одним із запрошених дизайнерів Moncler Genius у лютому 2019 року, прилучившись до солідної компанії, що складається з П’єрпаоло Піччолі, Джонатана Андерсона й Симон Роша.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.