До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 таємниць гардеробу королеви Єлизавети II

У своїх нових мемуарах Анджела Келлі, особиста радниця Її Величності і старша стилістка Єлизавети II, розповідає секрети складання гардеробу королеви.

The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe – нова книжка Анджели Келлі, особистої радниці Єлизавети II і її старшої стилістки, яка пропрацювала в королівському дворі вже 25 років. З благословенням своєї знаменитої клієнтки Келлі знайомить читачів з тонкощами її відносин з королевою. Пише про все: від символіки конкретних вбрань до почуття гумору Її Величності.

Реклама
Королева рухається в ногу з індустрією моди, тому офіційно відмовилася від хутра

Гардероб королеви рясніє вишуканими і навіть історичними виробами з хутра: від пурпурово-оксамитової мантії з обробкою з горностая, яку вона одягнула на церемонію коронації 1953 року, до кожуха довжиною до підлоги, який вона носила з 1950-х років. Але останнім часом її вибір носити натуральне хутро почали критикувати активісти. Тому багато будуть радими дізнатися, що королева офіційно відмовилася від хутра. "Якщо Її Величність буде присутньою на заході в особливо холодну погоду, з 2019 року вона носитиме штучне хутро, щоб не мерзнути", – пише Келлі.

Королева одержима кишенями

У книжці The Other Side of the Coin також можна побачити раніше невідомі світлини королеви з її руками в кишенях сукні. За словами Келлі, Єлизавета ІІ завжди воліла фотографуватися в неформальних позах, але її радники бути проти цього. "З огляду на те, що книжка присвячена вбранням Її Величності і її відносинам з модою, я подумала, що матиму гарну можливість реалізувати бажання королеви, – пише Келлі. – Отже, хоча я дуже хвилювалася, нарешті запитала: "Ваша Величносте, не могли б ви зробити мені ласку? Я хотіла б організувати фотосесію, на якій ви позуватимете в сукні з руками в кишенях". Королева з ентузіазмом погодилася і провела цілий день з Баррі Джеффрі, який фотографував її в розслаблених позах.

У так званому "капелюшку-Brexit" не було політичного послання

Коли королева з'явилася в парламенті 2017 року в синьо-жовтому капелюсі – кольорах прапора Європейського Союзу – Twitter переповнили припущення, що вона намагається транслювати приховане повідомлення проти Brexit. У книжці Келлі, яка розробила капелюшок з модисткою Стелою Макларен, розвіює ці чутки. "Стеллі і мені ніколи не спадало на думку, що люди можуть подумати, наче ми імітуємо прапор Євросоюзу, – пише вона. – Це був збіг, але це привернуло багато уваги, і, безумовно, змусило нас посміятися".

Це не чутки: лакей розношує туфлі для королеви

"Як неодноразово повідомляли в пресі, лакей розношує взуття Її Величності, щоб вона почувалася комфортно і завжди була готовою рухатися далі. І так, цей лакей – я", – зізнається Келлі. Як вона каже, це не питання неконтрольованих привілеїв, а просто практичне рішення: "У королеви дуже мало часу для себе і немає часу розношувати власне взуття, а оскільки у нас однаковий розмір, в цьому є сенс". Багато взуття Єлизавети II виготовлене вручну, більшість пар – класичні моделі. Коли Келлі намагалася модернізувати її взуття в середині 2000-х, то консультувалася з Ніком Рейном з Rayne Shoes, а також зі Стюартом Вайцманом, Маноло Бланіком і генеральним директором Kurt Geiger, Нілом Кліффордом.

Вона сама наносить свій макіяж 364 дні на рік

Хочете вірте, хочете ні, королева – сама собі візажистка і особисто робить власний макіяж для виходу на публіку. Лише раз на рік вона викликає професіонала (в її випадку, Мерилін Віддесс) – для щорічного різдвяного звернення. З огляду на те, що торік його дивилися більше 7 мільйонів осіб, можна зрозуміти, чому вона це робить.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.