До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

38 найкращих подіумних виходів Клаудії Шиффер у 1990-х

25 серпня день народження святкує Клаудія Шиффер — одна з перших супермоделей в історії моди поряд з Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Крісті Тарлінгтон і Ліндою Євангелістою. Її помітили в 17 років у нічному клубі Дюссельдорфа, після чого сором’язлива дівчинка-підліток ожила перед камерою й усього за два роки стала обличчям кампанії Guess, що піднесла її на міжнародний рівень і привернула увагу самого Карла Лагерфельда, який узяв модель під своє крило.

Клаудія Шиффер у рекламній кампанії Guess, 1989

З кінця 1980-х і впродовж 1990-х Шиффер була головною героїнею мало не кожного показу Chanel, часто дефілюючи в об’ємних весільних сукнях от-кутюр і супроводжуючи дизайнера на фінальному поклоні. Харизма Шиффер також зачарувала Джанні Версаче, який взяв на службу і її колег-супермоделей, що з’являлися на багатьох його показах.

Реклама

Від розкішних вечірніх суконь Valentino до мінімалістських шедеврів Helmut Lang і буржуазних образів Yves Saint Laurent — Vogue.ua підбиває підсумки найкращих подіумних митей Клаудії Шиффер 1990-х.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.